Zuzana Ročeňová Iné športy

Michalovskí turisti si užívajú jar: Tentoraz im učarovali Vihorlatské vrchy, narobili parádne ZÁBERY!

Turisti sa tentoraz v peknom slnečnom počasí vybrali zdolať hrebeňovku na Nežabec vo výške viac ako 1 000 metrov nad morom. Na ceste čakalo nadšencov turistiky prebúdzajúca sa príroda i pekné výhľady.

Ilustračný obrázok k článku Michalovskí turisti si užívajú jar: Tentoraz im učarovali Vihorlatské vrchy, narobili parádne ZÁBERY!
Zdroj: Dnes24.sk

Druhú jarnú akciu podnikli členovia najstaršieho michalovského Klubu slovenských turistov Turista v chránenej krajinnej oblasti Vihorlat, a to v jeho severovýchodnej čas­ti.

Niečo aj pre náročnejších turistov

Michalovskí turisti si na túto túru vybrali dve trasy, niečo pre tých náročnejších aj menej náročných. Z parkoviska Krivec (562 m n. m) si to poľahky vyšľapli na Národnú prírodnú rezerváciu s 5. stupňom ochrany Morské oko (618 m n. m.), kde sa partia rozdelila. „Jedni pomerne strmším výstupom došli do sedla Tri tably (825 m n. m) a ďalej na Sninský kameň (1006 m n. m.) s nádherným kruhovým výhľadom,“ povedal predseda najstaršieho michalovského Klubu slovenských turistov Turista Anton Hasák.

Ako ďalej vysvetlil Hasák spomínaná skalná formácia – prírodná pamiatka, dominuje Vihorlatskému pohoriu dvoma stolovými lávovými útvarmi. Niekoľko kilometrová, síce ináč pohodová hrebeňovka, na Nežabec (1023 m n. m.), no teraz miestami až s pol metrovou vrstvou mokrého snehu, do ktorého sa často zabárali im dala veru zabrať.

Vydarená jarná akcia

„Druhá časť členstva sa vybrala k malému Morskému oku (738 m n. m.) prírodnej pamiatke 5. stupňa a do Prírodnej rezervácie Jedlinka (846 m n. m.),“ uviedol predseda klubu. Že jar sa nezadržateľne ujíma moci bolo vidieť na rôznorodej, pestrými farbami hýriacej prírode.

Bezoblačná obloha a teplota okolo obeda do 20 ºC vytiahli na túru aj členov turistického krúžku zo základnej školy v Zemplínskych Hámroch, čo starších turistov obzvlášť potešilo. „Jarná akcia splnila všetky atribúty turistického pobytu v prírode, a tak hurá do ďalších jarných kilometrov,“ uzavrel Hasák.

Foto: Anton Hasák

Turistom učarovali Vihorlatské vrchy a vyše 1 000 metrová hrebeňovka
18
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM