Zuzana Ročeňová Iné športy

Michalovskí turisti vo Vihorlatských vrchoch: Pekný pohľad na Zemplínske more stal za to!

Michalovskí turisti sa tentoraz v príjemnom jarnom počasí vybrali zdolať takmer tisíc metrovú Poľanu. Odmenou im bol pekný kruhový výhľad na Zemplínske more.

Ilustračný obrázok k článku Michalovskí turisti vo Vihorlatských vrchoch: Pekný pohľad na Zemplínske more stal za to!
Zdroj: Dnes24.sk

Členovia najstaršieho michalovského Klubu slovenských turistov Turista sa zúčastnili túry na Poľanu pod Vihorlatom zorganizovanej Zväzom vojakov Slovenskej republiky, klubu Michalovce.

Úspešné podujatie za príjemného počasia

Ranná bezoblačná obloha a relatívne teplo okolo 15 ºC boli predzvesťou úspešného podujatia. „Akcia sa začala v Chránenej krajinnej oblasti Vihorlat, v ktorej sa nachádzajú bukové pralesy. Lokalita karpatského bukového pralesa je zapísaná do zoznamu svetového dedičstva UNESCO. Pralesy sú výsledkom tisícročného vývoja prírody, kde činnosť človeka je minimalizovaná,“ vysvetľuje predseda michalovského Klubu slovenských turistov Turista Anton Hasák.

Zo starej koniarne (525 m n. m.) ich čakali tri kilometre neustáleho stúpania po zelenej značke a sú na Poľane (940 m n. m.). „Okolo 50 zúčastnených si vyšľapalo ešte circa 130 výškových metrov nad úroveň lesa s pekným kruhovým výhľadom. Dlho sa však nekochali pohľadmi na Zemplínske more, lebo z čista jasná sa „zachmárilo“ a už-už hrozil aj dážď,“ hovorí Hasák.

„Cestou dolu veru aj troška spŕchlo, no pomerne silný severák mraky aj čochvíľa rozfúkal,“ doplnil Hasák.

Ukončenie túry gulášom a opekačkou

V podhorskej obci Poruba pod Vihorlatom už slniečko vykúkalo z bezoblačnej oblohy a po daždi nebola ani stopa. „Tam nás orgainzátori ponúkli dobrým guľášom, čo-to sme si poopekali aj na plápolajúcom ohni a v družnej nálade sme ukončili toto vydarené stretnutie. S výletom boli všetci spokojní, a tak si sľúbili, že na rok si to zopakujú,“ zhodnotil predseda klubu.

Foto: Anton Hasák

Výstup michalovských turistov na Poľanu
10
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM