Ondrej Petričko Iné športy

Michalovskí turisti vystúpili na Machnatý vrch: V lese ich prekvapil vrak sanitky

Turisti z najstaršieho michalovského KST Turista sa tentoraz vybrali na Machnatý vrch. Okrem krásnych výhľadov ich čakalo aj prekvapenie, ktoré by v lese nečakali.

Ilustračný obrázok k článku Michalovskí turisti vystúpili na Machnatý vrch: V lese ich prekvapil vrak sanitky
Zdroj: Dnes24.sk

Názov turistickej akcie najstaršieho michalovského KST Turista bol síce „Skalná skala“, ale keďže tam už turisti niekoľkokrát boli, rozhodli sa pozrieť si atraktívne rašeliniská. Preto pozmenili cieľ na rašeliniská za Tromi tablami.

Neodradil ich ani lejak s krúpami

Ráno sa všetci záujemcovia o turistiku zišli v Michalovciach a za odprevádzania predsedom Tonom Hasákom, ktorý odchádzal na 60. celoslovenský zraz turistov KST do Bratislavy, sa vybrali na cestu smerom do Remetských Hámrov. „Keď sme dorazili na parkovisko Krivec pod Morským okom bolo počasie ešte tesne pred dažďom, no nevyzeralo to na prietrž, ale max. na prehánky a tak sme sa rozhodli pokračovať už pešo,“ povedal člen NM KST T Miroslav Baraniak.

Zákon schválnosti však nepustí. „Zdalo sa, že nám už v túre nič nezabráni a tak sme sa vybrali k Morskému oku, no neprešli sme ani 300 metrov, keď sa na nás spustil lejak dokonca s drobnými krúpami tak, že sme to otočili späť na parkovisko k autám,“ povedal. Tu sa cesty dvoch posádok áut rozdelili, pretože jedni chceli vyčkať zlepšenia počasia a druhý nie.

Za snahu boli odmenení krásnymi výhľadmi

Pre rozmočený terén padlo rozhodnutie na asfaltovú trasu z Falašovho potoka cez Machnatý vrch smerom k Pilníkovej lúke. „Po necelých 20 minútach relaxačnej chôdze sme vystúpili na Machnatý vrch, kde sme si na informačnej tabuli mohli prečítať niečo o tejto lokalite.“

„O pár minút sme dorazili na vyhliadkové miesto, kde sa nám naskytol netradičný pohľad na celú Zemplínsku šíravu aj s podstatnou časťou pohoria Vihorlatu, na kopce Ostrý či Lysak, Vihorlat a Roh,“ opísal výhľad M. Baraniak.

Nečakané prekvapenie v lese

Asfaltová cesta turistov ďalej viedla miernym stúpaním hlbšie do lesa, kde natrafili na kŕmidla pre vysokú, pascu na diviaky a dokonca veterána motorky Pionier, na ktorej tam pricestoval hubár. „Na konci tejto asfaltky nás čakal vrak sanitky z roku 1984, ktorá tam už zjavne " oddychuje " niečo cez jedno desaťročie,“ povedal prekvapene. Po zdokumentovaní tohto muzeálneho kúsku techniky sa po tej istej ceste vrátili naspäť k Falašovmu potoku.

„Nakoniec počasie vyšlo, urobili sme niečo pre svoje zdravie a možno vylúštime záhadu stratenej sanitky,“ zhodnotil s úsmevom Miroslav Baraniak.

Foto: NM KST T

Michalovskí turisti objavili v lese vrak sanitky
16
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM