Veronika Ondo-Cholewová Kultúra

Michalovský detský zbor úspešný v Grécku: Pro Musica - Magnólia s víťazstvom

Detský spevácky zbor Pro Musica - Magnólia vycestoval na medzinárodnú súťaž do Grécka a veru má sa čím pochváliť. Darilo sa mu naozaj krásne.

Ilustračný obrázok k článku Michalovský detský zbor úspešný v Grécku: Pro Musica - Magnólia s víťazstvom
Zdroj: TASR

Michalovský detský spevácky zbor Pro Musica – Magnólia získal v silnej konkurencii iných zborov krásne prvé miesto na Medzinárodnej súťaži v zborovom speve v Preveze v Grécku.

Víťazstvo

Michalovský detský spevácky zbor reprezentoval úspešne metropolu Zemplína a domov si z Grécka priniesol diplom s prvým miestom. Spomínané spevácke podujatie sa uskutočnilo od 5. do 8. júla v Preveze s cieľom podporiť zborovú hudbu, rozvoj duchovnej a kultúrnej úrovne.

Na medzinárodnej súťaži sa zúčastnili stovky zborov z celého sveta a popredné hudobné osobnosti, ktoré tvorili aj odbornú porotu. Michalovský zbor súťažil v kategórii detských zborov s minimálne 22-členmi a s maximálnym vekom do 17 rokov, kde dosiahol zlatú priečku.

Desiatky ocenení

Zbor Pro Musica – Magnólia je žiadaný v mnohých krajinách. Vznikol spojením dvoch detských speváckych zborov Pro Musica a Magnólia.

O úspechoch zboru vie aj mesto Michalovce, ktoré mu niekoľkokrát udelilo cenu. Okrem desiatok cien, ktoré ma zbor na konte zo Slovenska i zahraničia, ho ocenil viackrát tiež minister školstva.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Michaloviec a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM