Správy

Michalovský olympijský klub? Získal naozaj parádne ocenenie, veď sledujte...

Michalovský olympijský klub sa môže radovať. Získal totiž naozaj parádne ocenenie. Veď čítajte ďalej...

Ilustračný obrázok k článku Michalovský olympijský klub? Získal naozaj parádne ocenenie, veď sledujte...
Zdroj: Olympijský klub Michalovce

Každoročne Združenie olympijských klubov Slovenska hodnotí činnosť 22 existujúcich klubov. Najlepší klub získa cenu Vincenta Lafka. Tentokrát sa to podarilo tomu michalovskému.

Cena Vincenta Lafka

Olympijský klub Michalovce si prevzal ocenenie Združenia olympijských klubov Slovenska (SOV). Stal sa totiž olympijským klubom roka. Cenu Vincenta Lafka si prebral z rúk prezidenta SOV Antona Siekela predseda a zakladateľ Olympijského klubu Michalovce, Jozef Uchaľ.

„Poďakovanie však patrí celému výkonnému výboru, materským, základným školám, seniorom Jednoty dôchodcov Slovenska, sympatizantom olympizmu a najmä mestu Michalovce za spoluprácu, ústretovosť a vynikajúce podmienky pre našu činnosť,“ uviedol michalovský klub.

Pole pôsobnosti má široké

História Olympijského klubu Michalovce nie je dlhá. Vznikol v októbri 2011 a už v roku 2012 Michalovcami prechádzala štafeta, Posolstvo Hrám v Londýne. Do štafety prichádzajúcej z Bratislavy sa zapojili všetky stupne škôl v meste a mnoho jednotlivcov.

Olympijské kluby Slovenska sú predĺžené ruky Slovenského olympijského výboru, ich poslaním je chrániť, podporovať a rozvíjať olympijské hnutie v meste a regióne. „Členmi nášho klubu sú materské, základné, stredné školy, športové kluby a jednotlivci. Náš klub je šíriteľom olympijských myšlienok, je realizátorom projektov organizovaných SOV,“ informoval michalovský klub.

Pole pôsobnosti má široké. Okrem tradičných športových podujatí, ako sú mestské olympiády MŠ, ZŠ, seniorov, športových súťaží Olympic cup, Beh olympijského dňa, Cyklo Pedál a mnohých iných, sa podieľa na organizovaní enviromentálnych aktivít, napríklad Hodiny Zeme, Dňa vody či Dňa Zeme, literárnych i výtvarných súťaží so športovou tématikou.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Michaloviec a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM