Veronika Ondo-Cholewová Samospráva

Michalovský primátor Viliam Zahorčák prehovoril nielen o svojich najbližších plánoch, VIDEO

Michalovský primátor zhodnotil súčasný stav nášho mesta a prezradil aj svoje najbližšie plány v samospráve.

Ilustračný obrázok k článku Michalovský primátor Viliam Zahorčák prehovoril nielen o svojich najbližších plánoch, VIDEO
Zdroj: Mesto Michalovce

Hlava nášho mesta prehovorila k obyvateľom. Prinášame vám v kompletnom znení novoročný príhovor michalovského primátora Viliama Zahorčáka.

Významný rok

Rok 2019 bol pre Michalovce veľmi významný. Mesto Michalovce získalo titul Európske mesto športu 2019, ako prvé okresné mesto na Slovensku. Našimi predchodcami boli krajské mestá Košice, Banská Bystrica a Nitra. V našom meste sa uskutočnilo viac ako 300 športových podujatí.

Prvý muž metropoly Zemplína zhodnotil uplynulý rok 2019 v novoročnom príhovore. Spomenul aj trend smart city, elektromobil a cyklistickú dopravu v súvislostí s Michalovcami.

Nevynechal ani podporu športu, život na sídliskách, seniorov, ale nevyhol sa ani citlivým oblastiam, ktoré našich obyvateľov trápia. Vyzdvihol úspechy, významné podujatia, výročia, rekonštrukcie, opravy, nové sídliská i revitalizácie.

Plány 2020

V roku 2020 by chcelo mesto podľa slov primátora pokračovať v rekonštrukcii chodníkov, budovaní ihrísk, obnovou kultúrnej pamiatky Zlatý býk. Samospráva chce riešiť križovatky, svetelné signalizácie i komunálny odpad.

Mesto čaká rekonštrukcia plavárne a tiež prvá etapa rekonštrukcie Kostolného námestia. Financie chce mesto získať aj na obnovu Parku Kerta.

V závere primátor doplnil, že sa v blížiacich voľbách bude uchádzať o vašu priazeň a zaželal všetko najlepšie do roku 2020. Kompletný prejav nájdete nižšie.

Pozrite si celý novoročný príhovor primátora mesta Michalovce.

Ak chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Michaloviec a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: YouTube.com

Hl. foto: YouTube/mesto Michalovce

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM