Zuzana Ročeňová Rôzne

Michalovských hasičov čakajú veľké zmeny: Pozrite, ako sa preinvestuje 1,2 milióna eur

Hasičská stanica v Michalovciach sa po rokoch dočkala rekonštrukcie. Nevyhovujúci stav administratívnej budovy a garáži Hasičského a záchranného zboru v Michalovciach bude už čoskoro minulosťou. Čo všetko sa plánuje vynoviť?

Ilustračný obrázok k článku Michalovských hasičov čakajú veľké zmeny: Pozrite, ako sa preinvestuje 1,2 milióna eur
Zdroj: Dnes24.sk

Rozsiahlou modernizáciu prechádzajú od minulého mesiace tri hasičské stanice na území Zemplína, ktoré patria pod Okresné riaditeľstvo Hasičského a záchranného zboru v Michalovciach. Ide konkrétne o stanicu vo Veľkých Kapušanoch, Sobranciach a Michalovciach. Ako informoval riaditeľ OR HaZZ v Michalovciach Martin Tejgi na spomínanej michalovskej stanici sa plánuje osadiť nová strecha, okná, omietky, vymenia sa garážové brány a celá budova sa zateplí.

"Rekonštrukcia na michalovskej stanici potrvá približne ešte päť mesiacov. Celý areál ma šesť objektov, kde sa bude meniť dispozičné riešenie, vytvoria sa nové kancelárie, parkovacie miesta pre parkovaciu techniku a nadstavbou sa vytvorí nový priestor pre zásahových hasičov,“ povedal Tejgi. Michalovskí hasiči sa môžu tešiť aj na novú prednáškovú miestnosť, kuchyňu, sociálne zariadenia i spoločenskú miestnosť.

„Vybuduje sa taktiež aj nová kotolňa, elektroinštalácia a v garážach odsávacie zariadenie výfukových plynov,“ dodal riaditeľ. Celkové náklady na rekonštrukciu michalovskej stanice boli vyčíslené na takmer 1,2 milióna eur. Záchranári sa kvôli rekonštrukcií museli na nejaký čas presťahovať do provizórnych priestorov na Hviezdoslavovej u­lici.

Foto: Okresné riaditeľstvo Hasičského a záchranného zboru v Michalovciach

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM