Zuzana Ročeňová Samospráva

Michalovským seniorom pribudne ďalšie denné centrum: Kde a kedy bude zriadené?

Mesto zriadi v najbližších mesiacoch nové denné centrum pre seniorov. Slúžiť bude dôchodcom, ktorým pomôže rozvíjať ich fyzické, pracovné i mentálne schopnosti či začlenenie sa do spoločnosti.

Ilustračný obrázok k článku Michalovským seniorom pribudne ďalšie denné centrum: Kde a kedy bude zriadené?
Zdroj: TASR

Vznik centra i jeho štatút odsúhlasili na svojom aprílovom rokovaní mestskí poslanci. Zriadené bude v mestskej časti Močarany v priestoroch bývalej materskej škôlky na Ulici A. Šándora.

V súčasnosti je na území Mesta Michalovce zriadených 7 denných centier, ktorých sídla sú teritoriálne rozmiestnené v rôznych častiach mesta. „Na základe požiadavky občanov Ulíc močarianska a J. Barč Ivana navrhuje MsÚ Michalovce – odbor sociálnych vecí zriadiť nové Denné centrum č. 8,“ uviedol vedúci odboru sociálnych vecí Ján Jasovský. Ak všetko pôjde podľa plánu denné centrum bude pre dôchodcov k dispozícií už od augusta tohto roku.

„Hlavným poslaním denného centra je podnecovať aktivitu seniorov, začleňovať ich do života spoločnosti, zbavovať ich pocitu osamelosti, uspokojovať ich kultúrne a spoločenské potreby a podporovať ich osobné záujmy a záľuby,“ doplnil Jasovský.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM