Veronika Ondo-Cholewová Kultúra

Mieri k nám slávna kapela z Česka: Michalovce rozospieva Čechomor

Je sa na čo tešiť! V Michalovciach si fanúšikovia dobrej hudby prídu na svoje. V našom meste vystúpi známa česká skupina Čechomor.

Ilustračný obrázok k článku Mieri k nám slávna kapela z Česka: Michalovce rozospieva Čechomor
Zdroj: TASR

Milovníci muziky si prídu na svoje. 19. júna v Mestskom kultúrnom stredisku v Michalovciach vystúpi nestárnuca známa česká kapela Čechomor. Začiatok koncertu je naplánovaný na 19. hodinu.

Česká hudobná skupina hrajúca v originálnom ponímaní české, moravské a slovenské ľudové piesne odohrá v našom meste tie najväčšie hity a určite sa postará o vynikajúcu atmosféru. Čechomor je svitavsko-pražská hudobná skupina, ktorá hrá české, moravské, sliezske a slovenské ľudové piesne vo folkrockovom šate a Michalovciacm sa predstaví v tradične výbornej kondícii.

Skupina Čechomor vznikla v roku 1988 pod názvom I. Českomoravská nezávislá hudební společnost. Jej repertoár tvoria upravené ľudové piesne z Čiech, Moravy a Slovenska. Na konci roku 1990 vydali debutový album Dověcnosti, druhým bol album Mezi horami (1996). V roku 2000 si skrátili názov na Čechomor a pod týmto názvom aj vydali tretí album.

Čechomor majú na svojom konte niekoľko ocenení. Za platňu Sváteční Čechomor získali ocenenie Platňa roka 2007 aj Anděl 2007 ako najlepšia zvuková nahrávka. Ak máte medzi ich produkciou obľúbené piesne, môžete si ich prísť spolu s nimi zaspievať do MsKS 19. júna o 19. hodine. Lístky sú už v predaji.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Michaloviec a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM