Ondrej Petričko Správy

Minister školstva zavíta na Zemplín: Zúčastní sa slávnostného začatia výstavby školy v Nacinej Vsi

Dušan Čaplovič v rámci svojho výjazdového rokovania navštívi v utorok základnú školu v Michalovciach, neskôr si prezrie oceliareň v Strážskom a v stredu sa zúčastní slávnostného položenia základného kameňa novej školy v Nacinej Vsi.

Ilustračný obrázok k článku Minister školstva zavíta na Zemplín: Zúčastní sa slávnostného začatia výstavby školy v Nacinej Vsi
Zdroj: TASR

Návštevou Základnej školy Krymská 5 v Michalovciach sa v utorok o 13.00 hod. začne pracovné výjazdové rokovanie ministra školstva, vedy, výskumu a športu SR Dušana Čaploviča na východnom Slovensku.

Bude pri položení základného kameňa

Po návšteve školy zavíta minister do oceliarní v Strážskom, kde si prezrie priestory podniku a bude diskutovať s jeho vedením. V stredu privíta Dušana Čaploviča vedenie Základnej školy v Nacinej Vsi. Pri príležitosti začatia výstavby školy tu bude slávnostne položený základný kameň.

S výstavbou novej budovy sa začalo začiatkom tohto školského roka, keď finančné prostriedky na jej vybudovanie boli pridelené uznesením vlády na jej výjazdovom zasadnutí v septembri 2012. V roku 2010 totiž pri rekonštrukcii priestorov školy spadla časť budovy, bolo nutné ju zbúrať a vyučovanie sa uskutočňovalo iba v provizórnych podmienkach.

Pracovný výjazd ukončí minister Dušan Čaplovič svojou účasťou na rokovaní vlády SR v Košiciach.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM