Správy

Ministerstvo nakupuje kvôli zabezpečeniu hranice s Ukrajinou: Týka sa to aj Michaloviec

Ministerstvo vnútra (MV) SR nakupuje technické vybavenie a informačno-komunikačné systémy na zabezpečenie hranice s Ukrajinou.

Ilustračný obrázok k článku Ministerstvo nakupuje kvôli zabezpečeniu hranice s Ukrajinou: Týka sa to aj Michaloviec
Foto: Veronika Ondo-Cholewová / Zdroj: Dnes24.sk

Vzhľadom na mimoriadnu situáciu využíva priame rokovacie konanie. Celková hodnota troch zákaziek je 817 150 eur bez DPH. Zmluvy by mali uzavrieť v pondelok. Vyplýva to z oznámení zverejnených na webe Úradu pre verejné obstarávanie (ÚVO).

Obstarávania zrealizovalo ministerstvo na základe úloh, ktoré vyplynuli z permanentného krízového štábu na posilnenie bezpečnosti hranice s Ukrajinou, priblížil tlačový odbor MV SR.

Registračné centrum Michalovce

„Predmetom obstarávania IKT boli počítače, notebooky, klávesnice a myši, monitory, čiernobiele tlačiarne, náplne do tlačiarní, mobilné zariadenia, statívy na účel posilnenia a zriadenia pracovísk vo veľkokapacitných registračných centrách Michalovce a Humenné, rovnako tak na prechodoch s Ukrajinou,“ uviedlo ministerstvo.

Rezort nakupoval tiež zariadenia na snímanie daktyloskopických odtlačkov prstov a k nim príslušné licencie a záruky pre potreby veľkokapacitných registračných centier Michalovce a Humenné.

„Predmetom nákupu bolo teda technické vybavenie a podmienkou bolo dodanie do piatich pracovných dní,“ doplnilo MV SR.

Z Ukrajiny

Náklady a zákazky

Dodanie nevyhnutného špecializovaného hardvéru a softvéru by malo stáť 317 750 eur. Rezort oslovil dodávateľa Technopol International.

Náklady na výstupné periférne zariadenia k výpočtovej technike a mobilné telekomunikačné zariadenia odhaduje MV SR na 305 450 eur. Na dodaní sa dohodlo so spoločnosťou Microcomp – Computersystém.

Zákazku na dodanie výpočtovej techniky, respektíve technického vybavenia zadalo ministerstvo spoločnosti eGroup Solutions. Celková hodnota obstarávania je 193 950 eur.

Použitie priameho rokovacieho konania rezort zdôvodnil mimoriadnou situáciou v súvislosti s hromadným prílevom cudzincov na územie SR, pre ktorú zákazku zadáva.

ilustračné foto

Prečítajte si aj:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM