Jaroslav Dodok Rôzne

Mládež stojí pred veľkou výzvou: Podarí sa jej prekonať rekord a rozdať 14 000 objatí?

Zdanlivo odvážna myšlienka mladých ľudí naberá reálne kontúry. Celoslovenské podujatie Hug Day 2013 vzbudilo na Slovensku vlnu pozitívných reakcií a preto sa súčasťou tejto akcie stávajú aj školy, rôzne organizácie, mládežnícke parlamenty či malé slovenské dedinky.

Ilustračný obrázok k článku Mládež stojí pred veľkou výzvou: Podarí sa jej prekonať rekord a rozdať 14 000 objatí?
Zdroj: Dnes24.sk

Deň plný úsmevov, radosti a dobre naladených ľudí, ktorí svoje objatia budú rozdávať naozaj všade a budú sa snažiť rozveseliť a vytrhnúť z každodenného stresu všetkých ľudí, ktorí sa nechajú objať. Tak by sa dal predstaviť Deň objatí.

Cieľom druhého ročníka tejto originálnej myšlienky je rozdať viac ako 14 000 objatí. O to sa pokúsi približne 250 mladých ľudí z takmer 30 slovenských miest, ktorí budú v tričkách Hug Day a s transparentmi „Objatie zadarmo“ oslovovať ľudí v uliciach miest.

Pre tých si pripravili organizátori aj zaujímavý sprievodný program, v Banskej Bystrici sa napríklad pokúsia o hromadné objatie fontány, v Bratislave sú pripravené rôznorodé súťaže, v Kežmarku vystúpia hudobné skupiny a v Novom Meste nad Váhom v prípade dobrého počasia pripravujú piknik. ,,Nezľaknite sa dobrovoľníkov ani v autobusoch, pretože počas tohto dňa ich môžete stretnúť kdekoľvek," hovorí Jaroslav Dodok, koordinátor kampane.

Deň objatí organizátori spojili aj s kampaňou Bez nenávisti na internete, prostredníctvom ktorej chcú informovať o netolerantnom správaní nielen na sociálnych sietiach. Aj vďaka symbolu srdca a objatia je cieľom búrať predsudky, mýty a uvádzať veci na pravú mieru.

,,Koordinátori jednotlivých miest využili svoju tvorivosť a nápaditosť, aby prilákali na Hug Day čo najväčšie množstvo ľudí. Ide nám predsa o to, aby mali ľudia z našej akcie dobrý pocit a pekné spomienky. Motivovať sme sa rozhodli aj výzvou o prekonanie rekordu. Minulý rok sme rozdali 8 249 objatí , tento rok je našou métou 14 000," pripomína Jaroslav Dodok. Ako ďalej pokračuje, v uplynulých dňoch dostali od ľudí veľa mailov s otázkou, či sa objatia rozdávajú iba na námestiach. Keďže podujatie Hug Day sa tento rok nijako neobmedzuje, objatia môže rozdávať ktokoľvek a kdekoľvek, či už v práci, v škole, vo firme, v obchode alebo rozhlasovom štúdiu.

,,Celá akcia sa začína presne o 10-tej hodine, kedy prostrednítcvom rádia Europa2 odštartujeme a priblížime ľuďom našu myšlienku. Koordinátorom podujatia je študentský spravodajský portál Student24.sk, ktorý už 27. júna vyhlási, či sa podarilo prekonať minuloročný rekord," povedal na záver Dodok.

Chcete sa k nám pridať? Len smelo! Objatia môže rozdávať skutočne každý. Ak sa odvážite vydať do ulíc, nezabudnite všetky svoje objatia spočítať a večer nám ich poslať na adresu: chcemdatobjatie@gmail.com Toto číslo bude pre nás dôležité, aby sme vedeli, či sa nám podarilo prekonať rekord. Taktiež sa potešíme vašim fotografiám a zaujímavostiam.

Viac info na facebooku: https://www.facebook.com/…93817078016/

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM