Veronika Hunyadiová Správy

Most v Strážskom bude opäť neprejazdný

Uzávierka mosta potrvá štyri dni, k dispozícii bude len pre chodcov.

Ilustračný obrázok k článku Most v Strážskom bude opäť neprejazdný
Zdroj: TASR

Košický samosprávny kraj (KSK) pokračuje s ďalšími prácami na moste cez rieku Laborec na ceste v smere do Krivoštian. Most nebude prejazdný od utorka (11.8.) od 7:00 hod do piatku (14.8.) do 19:00 hod.

Finalizovať sa na ňom budú hydroizolačné práce a pokládka asfaltu. V posledných týždňoch prebiehala pokládka časti nosníkov aj nového zábradlia, odstránilo sa dočasné premostenie a premávka bola presmerovaná na novú konštrukciu mosta.

„Dobrou správou je, že most čaká posledná betonáž, ktorou sa zhotoví ľavý rímsový chodník. Počas štvordňovej uzávierky budeme na stavenisku realizovať prípravné práce pre pokládku asfaltu. Osadíme a skompletizujeme odvodňovacie a izolačné systémy, dôjde aj k pokládke asfaltových vrstiev či demontáži konzolového debnenia rímsového chodníka," uviedol predseda KSK Rastislav Trnka.

Kyvadlové autobusy

V čase uzávierky prejdú mostom cez rieku Laborec len chodci, a to za prísnych bezpečnostných opatrení, pričom na ich pohyb aj reguláciu budú dohliadať pracovníci stavby.

KSK v spolupráci so zmluvnými autobusovými dopravcami zabezpečí počas týchto dní odvoz kyvadlovou dopravou. Cestujúci však budú musieť prejsť mostom peši.

Vodiči môžu využiť obchádzkovú trasu v smere od Zbudze cez Michalovce.

Ako dodal predseda KSK, ak pôjde všetko podľa plánu, 19. augusta sa bude na moste realizovať zaťažovacia skúška, kedy most zaťaží niekoľko plne naložených nákladných vozidiel. Počas nej bude most pre dopravu opäť úplne uzavretý.

"Aj napriek tomu, že práce napredujú, aj v najbližších týždňoch sa vodiči musia pripraviť na prejazd v jednom jazdnom pruhu a za pomoci svetelnej signalizácie,“ dodal Trnka.

Celá rekonštrukcia mosta by mala byť ukončená do konca roka.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM