Rôzne

Motokáry na škole? V Michalovciach je všetko možné :-) FOTO

V jednej z michalovských škôl sa na dvore premávali motokáry. Dvor sa premenil na hustú premávku plnú semaforov. Pozrite, čo za tým bolo.

Ilustračný obrázok k článku Motokáry na škole? V Michalovciach je všetko možné :-) FOTO
Zdroj: Dnes24.sk

Motokáry na škole

Školský dvor na ZŠ Pavla Horova v Michalovciach sa zmenil na dopravné ihrisko. Po cestičkách s dopravnými značkami a funkčnými semaformi sa preháňali malé motokáry, na ktorých si zajazdili mladší žiaci a predškoláci z michalovských materských škôl.

„Naučili sa niečo o bezpečnom správaní na cestách a poznávali dopravné značky. Svoje zážitky výtvarne stvárnili na veľkých paneloch priamo v areáli ihriska,“ informovali nás zo školy. Za odmenu a preukázanú šikovnosť získali veselé detské vodičské preukazy. Technické vybavenie a odbornú pomoc poskytlo DDI Onder Sobrance. Ako zo školy dodali na záver, akciu pripravilo vedenie s učiteľmi 1. stupňa.

Školy ako najdôležitejšia zložka

Neustály rozvoj dopravy a rast intenzity cestnej premávky prináša so sebou aj negatívne dôsledky. Štatistické údaje dopravnej nehodovosti prinášajú alarmujúce výsledky. Keďže pri dopravných nehodách je rozhodujúcim faktorom ľudský činiteľ, je potrebné venovať pozornosť dopravnej výchove detí a mládeže. Základnou a najdôležitejšou zložkou tohto systému sú školy, v ktorý deti prostredníctvom školskej dopravnej výchovy získavajú základné vedomosti, zručnosti a návyky zamerané na bezpečné správanie sa v rôznych dopravných situáciách.

Ranný vek je obdobím, v ktorom si deti osvojujú väčšinu svojich návykov. Preto je nepretržitá dopravná výchova predpokladom pre bezpečnejšie a rozumnejšie sa správanie detí v cestnej premávke, či už v pozícii chodcov, cyklistov alebo potenciálnych vodičov.

Teoretická a praktická príprava žiakov v oblasti dopravnej výchovy je veľmi významná a získane poznatky sú dobrým základom pre bezpečný každodenný pohyb detí v okolí ciest. Najlepšími miestami, kde si deti môžu vyskúšať svoje vedomosti v teréne a naučiť sa orientovať na cestách sú detské dopravné ihriská.

Môže vás zaujímať:

Láka turistov aj fotografov: Dedinka v okrese, ktorú by ste mali navštíviť

Fotky, ktoré nepotrebujú komentár: 10 dôvodov, prečo navštíviť Michalovce

Dopravné ihrisko na školskom dvore plné motokár
10
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM