Krimi

Muži zákona v akcii na Motozraze: Podgurážení motorkári bez prilieb + rekordér s takmer 4 promile!

Motozraz na Šírave mal aj odvrátenú stranu. Muži zákona si posvietili na nezodpovedných vodičov a motorkárov, ktorí jazdili pod vplyvom alkoholu. Pri kontrole narazili aj na Michalovčana, ktorý to s alkoholom poriadne prehnal.

Ilustračný obrázok k článku Muži zákona v akcii na Motozraze: Podgurážení motorkári bez prilieb + rekordér s takmer 4 promile!
Foto: Zuzana Ročeňová / Zdroj: Dnes24.sk

Polícia počas uplynulého víkendu prichytila v oblasti Zemplínskej šíravy v okrese Michalovce, kde sa konal medzinárodný zraz motorkárov, 11 vodičov pod vplyvom alkoholu. U siedmich z nich zistila požitie nad jedno promile, z toho štyria boli motorkári.

Nezodpovední vodiči už čelia obvineniu

„Všetci nezodpovední vodiči už čelia obvineniu z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky,“ uviedla košická krajská policajná hovorkyňa Jana Mésarová. Opitých vodičov polícia zadržala a umiestnila do cely policajného zaistenia, riešení sú v tzv. super rýchlom konaní a hrozí im trest odňatia slobody až na jeden rok.

Ďalších štyroch vodičov, z toho dvoch motorkárov, ktorým v dychu namerali do jedného promile, budú následne riešiť v priestupkovom konaní.

Motorkári jazdili bez prilieb i dokladov

V rámci preventívno-bezpečnostných opatrení na Zemplínskej šírave dohliadalo na verejný poriadok, bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky vyše 100 policajtov a šesť služobných psov. „Počas opatrení polícia zistila sedem trestných činov, z ktorých päť objasnila, a 46 priestupkov, z ktorých 32 vyriešila v blokovom konaní. Policajti zadržali päť osôb, skontrolovali 42 osôb a 23 motorových vozidiel,“ konštatovala Mésarová.

Okrem alkoholu policajti zistili u niektorých motorkárov jazdu bez riadne upevnenej ochrannej prilby, chýbajúce doklady na vedenie vozidla či jazdu bez evidenčného čísla.

Rekordér s takmer 4 promile

Najviac alkoholu namerali Michalovčanovi (56), ktorý viedol osobné auto po parkovisku pred obchodným centrom v Michalovciach. Policajti ho vyzvali, aby sa podrobil dychovej skúške, čo odmietol. Následne ho zadržali a predviedli na policajný útvar. Tam „nafúkal“ 1,79 mg/l alkoholu, čo je 3,73 promile. „Pri opakovanej dychovej skúške mu v dychu namerali 1,88 mg/l alkoholu (3,92 promile),“ uviedla policajná hovorkyňa.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM