Zuzana Ročeňová Krimi

Mužovi z nášho okresu (60) hrozí basa: Neodborne namontoval plynový ohrievač, udusila sa jeho vlastná dcéra (†35)!

V rodinnom dome došlo k úniku nebezpečného oxidu uhoľnatého. Podľa polície sa v dome udusila žena (†35). Otec (60),podľa mužov zákona nesie zodpovednosť za smrť dcéry. Čítajte viac.

Ilustračný obrázok k článku Mužovi z nášho okresu (60) hrozí basa: Neodborne namontoval plynový ohrievač, udusila sa jeho vlastná dcéra (†35)!
Zdroj: TASR

Vyšetrovateľ Odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva PZ v Michalovciach obvinil muža (60) z okresu Michalovce zo spáchania prečinu usmrtenia.

„Obvinený muž podľa záverov vyšetrovania spôsobil z nedbanlivosti smrť svojej dcéry (†35), ktorá sa vo februári udusila oxidom uhoľnatým. Ten unikol z plynového ohrievača v kúpeľni rodinného domu. Ohrievač namontoval obvinený neodborne a svojpomocne,“ uviedol košický krajský policajný hovorca Alexander Szabó.

Ako ďalej uviedol Szabó, podľa vypracovaného odborného vyjadrenia na vykurovacom a komínovom telese nezabezpečil pravidelnú revíziu a nezabezpečil jeho čistenie a kontrolu. Taktiež na zariadení vykonal nedovolený zásah tým, že vyradil z prevádzky poistku proti spätnému toku spalín.

„V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na dva až päť rokov,“ doplnil policajný hovorca.

Foto: ilustračné

Zdroj: Policajný zbor SR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM