Zuzana Ročeňová Krimi

Na dvore domu došlo k lúpežnému prepadu: Fyzický útok na mužov kvôli 10 eurám!

Muži zákona riešia lúpežné prepadnutie pri Michalovciach. Do pozornosti polície sa dostala dvojica tínedžerov. Hrozí im basa!

Ilustračný obrázok k článku Na dvore domu došlo k lúpežnému prepadu: Fyzický útok na mužov kvôli 10 eurám!
Zdroj: Dnes24.sk

Vyšetrovateľka odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva PZ v Michalovciach zo zločinu lúpeže a prečinu porušovania domovej slobody obvinila Mária (17) a z prečinu podielnictva Rastislava (17) (obaja z obce Trhovište).

Ako informovala košická krajská policajná hovorkyňa Jana Mésarová obvinený Mário takmer pred dvoma týždňami v nočných hodinách na dvore rodinného domu v obci Trhovište (okr. Michalovce) lúpežne prepadol majiteľa (59) a jeho kamaráta (42) z okresu Snina.

„Pristúpil k nim a fyzicky oboch napadol. Mladšiemu z poškodených mužov z vrecka nohavíc ukradol peňaženku, v ktorej sa nachádzala finančná hotovosť 10 eur, osobné doklady a kreditné karty. Po čine s ukradnutou peňaženkou vybehol na ulicu, kde stál obvinený Rastislav. Tomu dal z ukradnutých peňazí 5 eur, pričom vedel, že tieto peniaze pochádzajú z trestnej činnosti,“ uviedla Mésarová. Mladší z poškodených mužov utrpel zranenia s dobou liečenia do 7 dní a vznikla mu škoda 20 eur. Majiteľovi domu škoda nevznikla a jeho zranenia si nevyžadovali lekárske ošetrenie.

Podľa hovorkyne obvinenému mladíkovi (17) ako mladistvému za tieto skutky hrozí trest odňatia slobody až na štyri roky. Za trestný čin podielnictva hrozí trest odňatia slobody až na tri roky, pričom mladistvému sa trestná sadzba znižuje na polovicu. Obaja obvinení sú trestne stíhaní na slobode.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM