Veronika Ondo-Cholewová Šport Iné športy

Na jarnom behu uspel ostrieľaný bežec: Na konte má aj titul najúspešnejšieho športovca

Pozrite si zábery celých rodín, ktorí pohybom symbolicky pozdravili jar. Víťazom sa stal najúspešnejší športovec mesta Michalovce.

Ilustračný obrázok k článku Na jarnom behu uspel ostrieľaný bežec: Na konte má aj titul najúspešnejšieho športovca
21
Galéria
Zdroj: Mesto Michalovce

Priaznivci behu si prišli zabehať počas víkendu na podujatie Jarný beh Michalovčanov. Štvrtý ročník tejto akcie organizoval Atletický klub v spolupráci s partnermi, Gymnáziom Pavla Horova a mestom Michalovce.

Jarný beh Michalovčanov

Obyvateľov prebudil po zime príjemný beh v okolí Hrádku. Bežecké podujatie bolo učené pre širokú verejnosť. Počas víkendu sa na bežeckej trati stretli nielen profesionálni bežci, ale predovšetkým všetci tí, ktorí majú radi pohyb a rekreačný beh. Do 4. ročníka Jarného behu Michalovčanov sa zapojili nielen jednotlivci, ale aj manželské páry, súrodenci a celé rodiny.

Trasa bola od Gymnázia Pavla Horova po Ul. Hviezdoslavovej a naspäť. Celková vzdialenosť, ktorú museli účastníci odbehnúť bola 2800 metrov. Okrem dobrého pocitu zo zabehnutých kilometrov bolo pre účastníkov pripravené aj niečo navyše. Každý pretekár dostal po dobehnutí účastnícku medailu.

Michal Červeňák

A teraz sa už pozrime na najúspešnejších športovcov Jarného behu Michalovčanov. Na stupeň víťazov v kategórii A-muži sa postavil Michal Červeňák. Práve tento bežec má za sebou už veľa kilometrov a na konte titul najúspešnejší športovec. Mesto Michalovce totiž každoročne oceňuje úspešných Michalovčanov v rôznych oblastiach ich pôsobenia.

Aj tento rok ocenil primátor mesta Michalovce Viliam Zahorčák v Obradnej sieni mestského úradu najúspešnejších športovcov a športové kolektívy za rok 2017. Michal Červeňák získal ocenenie ako člen Atletického klubu Michalovce, kategória 18 – 39 rokov, za víťazstvo Michalovskej bežeckej ligy za rok 2017

Vráťme sa ešte k jarnému behu, kde druhé miesto obsadil Maroš Bak a tretie miesto patrilo Štefanovi Suvákovi. Podľa informácií od mesta, spomedzi žien bola najrýchlejšia Sandra Ivanková, druhá skončila Viktória Papová a tretia bola Hanka Paľovčíková. Nechýbali ani najmladší účastníci pretekov, tentokrát Nela a Filip Sirokai. Najstaršími účastníkmi boli Viera Saboviková a Gérard Parilák.

Viac si už pozriete v našej fotogalérii.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Michaloviec a okolia

Obrazom: Michalovčania na jarnom behu
21
Galéria
Zdroj: Mesto Michalovce
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM