Rôzne

Na ktoré si vyrazíte práve vy? TOP 10 októbrových podujatí v Michalovciach a okolí

Október už prichádza. V Michalovciach a okolí je naplánovaných viacero zaujímavých podujatí. Vybrali sme z nich tie, ktoré považujeme za najzaujímavejšie.

Ilustračný obrázok k článku Na ktoré si vyrazíte práve vy? TOP 10 októbrových podujatí v Michalovciach a okolí
Foto: Veronika Ondo-Cholewová / Zdroj: Dnes24.sk

Richard Müller & band

1. október 2016, MsKS o 19:00

Na TO NAJLEPŠIE TOUR Richarda sprevádza gitarista Peter Markuljak, klávesista Matej Benko, kontrabasista Martin Gašpar, Michal Žáček, ktorý hrá na dychové nástroje a bubeník a kapelník Juraj Kuchárek. Vynikajúci zážitok pre fanúšikov chystá oceňovaný spevák a skladateľ v Michalovciach, kde sa so svojou kapelou predstaví už 1. októbra v Mestskom kultúrnom stredisku. Nenechajte si ujsť intímnu výpoveď Richarda Müllera, ktorá sľubuje neopakovateľný hudobný zážitok.

Michalovská šarkaniáda

2. októbra o 13:00, Zemplínska Šírava – prímestská časť

Už tento víkend na Šírave štartuje michalovská Šarkaniáda. Obľúbené podujatie pre rodiny s deťmi sa uskutoční v nedeľu, keď zaplnia oblohu nad Zemplínskou šíravou šarkany. Doma vyrobené šarkany majú šancu zvíťaziť v niektorej z vyhlásených kategórií. Na začiatku podujatia prebehne registrácia účastníkov. Okrem toho budú ocenení aj majitelia najväčšieho, najmenšieho aj najvyššie lietajúceho šarkana.

Noc na Karlštejne

3. októbra o 16:00, Zemplínska knižnica G. Zvonického

Michalovce Český spolok v Košiciach pozýva na zaujímavú prednášku z cyklu prednášok českých dejín. Rozprávanie Vlastne Vojníkovej záujemcov o dejiny určite poteší, pretože sa dozvedie veľa nových informácií.

Pradedovia na frontoch

4. októbra o 16:30, MsKS

Priatelia Zemplína, Klub vojenskej histórie, Zemplínske múzeum v Michalovce a Mestské kultúrne stredisko vás pozýva na zaujímavú vernisáž. Výstava je prenosná a tvorí ju 6–10 informačných panelov, ktoré informujú o nasadení našich rodákov na bojiskách I. svetovej vojny. Pradedovia na frontoch Veľkej vojny má za cieľ ukázať, kde tí naši pradedovia bojovali, aby návštevníci videli nielen ukážku bojov, ale by si aj niečo prečítali aj o tých svojich predkoch.

Šípková túra

8. októbra o 10:00, Michalovce

Najstarší michalovský klub KST Turista pozýva priaznivcov turistiky na Šípkovú túru. Za priaznivého počasia sa stretnete o 10. hodine pri železničnej stanici. Trasa bude naozaj zaujímavá. Pôjde sa do Pozdišoviec , kde sa zastavíte na Ranči u Kosťa. Nasledovať budete rybník a šípky. Ak máte záujem o 7 kilometrovú trasu, kontaktujte antonhasak@pobox.sk

Jesenný beh Michalovčanov

9. októbra od 8:30, Michalovce

Už o pár dní môžete aj vy v Michalovciach zažiť jesenný beh. Ľudí čaká nenáročná trasa v okolí Hrádku. Mesto Michalovce a Atletický klub Michalovce organizujú ďalší ročník jesenného behu. Nadväzuje na úspešné podujatie s názvom Jarný beh Michalovčanov, ktorý si získal svojich priaznivcov.V ne­deľu 9.októbra 2016, týždeň po Medzinárodnom maratóne mieru, sa chystá už tretie podujatie z kategórie sezónnych mestských výbehov – II. Jesenný beh Michalovčanov.

Ach, Júlia!

12. októbra o 19:00, MsKS Predstavte si, že najznámejší milenecký pár všetkých čias Rómeo a Júlia nezomreli! Že 30 rokov žijú v typickom manželskom chomúte a snažia sa pochopiť svoju štrnásťročnú dcéru, no nič im nevychádza tak, ako kedysi plánovali. A William Shakespeare? Ten sa na to už nedokáže dívať, tak vstane z hrobu a … Pridajte sa k nám, príďte si vychutnať komédiu z manželského života plnú zvratov, prevlekov, vtipných situácií, príjemných pesničiek, ale aj trpko-smutných spomienok na slávnu mladosť milencov.

Pálenica Borisa Filana

14. októbra o 19:00, MsKS

Boris Filan prichádza so svojimi ďalšími zážitkami z ciest po svete, so spomienkami na na mladosť a zábavnými príbehmi svojej rodiny. V 90 minútovom programe porozpráva to najlepšie z Tam -Tamov, Bratislavkých krutostí aj z Rozhovoru majstra s hlúpym žiakom. Naživo to čo ste v Pálenici počuli, ale aj to, čo sa v rozhlase povedať nedalo. Hosťom programu je Oliver Filan. Otec a syn, ktorí spolu cestovali po Amerike, Rusku, Austrálii, Maroku a každý zvlášť po Južnej Kórei.

Fashion Day & Show

16. októbra, Mestská športová hala, Michalovce

Na Fashion Day and Show sa vám po prvýkrát predstavia najnovšie módne kolekcie jeseň/zima 2016 od týchto módnych návrhárov a módnych domov: MIKLOSKO FASHION DESIGN, módny návrhár Fero Mikloško, Jana JURČENKO Design, Fashion designer & stylist Janka Jurčenko, Ida SANDOR, Fashion design. Celý módny event v Mestskej športovej hale v Michalovciach sa v tento deň premení na jeden veľký módny dom.

Vďaka Vám!

18. októbra o 16:00, MsKS

MsÚ a MsKS Michalovce vás pozývajú na program pri príležitosti Mesiaca úcty k starším – Vďaka Vám, ktorý sa uskutoční 18. októbra o 16. hodine vo Veľkej sále MsKS. V programe sa predstaví operný spevák Igor Kucer a hudobná skupina Emotion group – Intermezzo.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z MIchaloviec a okolia

Foto:ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM