Správy

Na kúpalisku v Trebišove začali s prácami na vybudovaní toboganu

Novú atrakciu budú môcť obyvatelia využívať už v letnej sezóne. K dispozícii bude aj vynovená krytá plaváreň.

Ilustračný obrázok k článku Na kúpalisku v Trebišove začali s prácami na vybudovaní toboganu
Zdroj: Facebook.com/Dobré správy z Trebišova

Na mestskom kúpalisku v Trebišove pribudne od budúcej sezóny nová atrakcia – tobogan. Práce na jeho vybudovaní začali v týchto dňoch. Mesto na tento účel vyčlenilo z rezervného fondu 160-tisíc eur.

„Vysúťažený dodávateľ stavebných prác má dielo dokončiť do mája 2021,“ potvrdila hovorkyňa mesta Martina Mištaničová. Stavba bude pozostávať zo špirálového toboganu v dĺžke zhruba 50 metrov a rovnej šmykľavky s dĺžkou viac ako 12 metrov. Prístup bude z oceľovej veže so schodiskom v dvoch výškových úrovniach.

Práce sa začali

„K toboganu je navrhnutá obslužná komunikačná plocha z betónovej zámkovej dlažby, na ktorej budú uložené dojazdové žľaby na dopad. Pred vstupom na schodisko dodávateľ osadí zábradlia z oboch strán prístupového chodníka. Táto významná investícia je naprojektovaná v priestore súčasných prezliekacích kabínok,“ priblížila hovorkyňa.

Finančné prostriedky pre tobogan v Areáli vodných športov schválili mestskí poslanci na septembrovom zasadnutí. Do verejného obstarávania sa podľa radnice zapojili tri spoločnosti. S predloženou ponukou v procese zadávania zákazky s nízkou hodnotou uspela firma BETPRES, s. r. o. V týchto dňoch realizuje výkopové a zemné práce – výkop rýh a jám na základové konštrukcie.

Hotová bude aj plaváreň

„Základy, v ktorých bude tobogan ukotvený, sú navrhnuté ako pásové pätky a doska z monolitického železobetónu. Všetky materiály a konštrukčné riešenia na budovanie novej atrakcie na zábavu a oddych sú v súlade s medzinárodnými štandardmi a majú potrebné certifikáty,“ uviedla Mištaničová.

Investícia podľa mesta zatraktívni športovo-rekreačný areál, v ktorom už budúcoročnú letnú sezónu budú môcť návštevníci využívať jeho rozšírené a zmodernizované služby. „Okrem vynoveného vonkajšieho areálu bude po mnohých rokoch súbežne k dispozícii pre Trebišovčanov, ale i ľudí z okolia, objekt kompletne zrekonštruovanej krytej plavárne s ponukou kvalitnejších relaxačných aj občerstvovacích služieb,“ dodala hovorkyňa.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM