Veronika Ondo-Cholewová Rôzne

Na michalovskom námestí sa bude stavať máj: Nebudú chýbať ani folkloristi

Na Námestí osloboditeľov v Michalovciach už čo nevidieť budete môcť zažiť prvomájové oslavy. Pozrite si, čo sa chystá...

Ilustračný obrázok k článku Na michalovskom námestí sa bude stavať máj: Nebudú chýbať ani folkloristi
Foto: Veronika Ondo-Cholewová / Zdroj: Dnes24.sk

Prvomájové oslavy sa v Michalovciach uskutočnia v pondelok 30. apríla v čase od 17:00 hod. na Námestí osloboditeľov pri veľkej fontáne. Aký program je pripravený?

Hudba aj tanec

Ako informuje bližšie Mestský úrad v Michalovciach, oslavy 1.mája sa začnú už v pondelok 30. apríla stavaním mája v podaní Folklórneho súboru Zemplín, ktorý uchováva zvyklosti našich predkov. Verejnosť si tak užije tradičný program aj so zemplínskym nárečím, hudbou a tancom

„Pondelok je síce pracovný deň, no radi by sme všetkých pozvali na tradičné podujatie Stavanie mája. Začíname o 17. hodine na námestí pred mestským úradom,“ uviedla hovorkyňa mesta Michalovce Iveta Palečková.

Súťaže

Ako ďalej radnice dodala, v utorok 1. mája sa pravidelne v Michalovciach konajú mítingy politických strán. „Prvomájový sviatok je však v našom meste neodmysliteľne spätý ešte s jednou akciou – súťažou v parkúrovom skákaní, ktorá je známa ako Jarná cena Michaloviec,“ uviedla I. Palečková.

Popri tom môžete zažiť aj súťaž v rybolove na jazierku Baňa. Ide o 12. ročník tohto podujatia, na ktorom sa predvedú so svojimi schopnosťami v love rýb predovšetkým detičky a Mestská organizácia rybárskeho zväzu bude ponúkať rybie špeciality.

Pozrite si na fotkách, ako stavanie mája vyzeralo vlani.

Pozrite si, ako vyzerali po minulé roky prvomájové oslavy v Michalovciach
42
Galéria
Foto: Veronika Ondo-Cholewová / Zdroj: Dnes24.sk

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Michaloviec a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM