Veronika Ondo-Cholewová Rôzne

Na michalovskom sídlisku vytvorili príťažlivé prostredie: Pribudlo tam takéto detské ihrisko

Na michalovskom sídlisku pribudla zostava s domčekom, šmýkačkou, lezeckou stenou a s hojdačkou. Nájdete tam malý detský kolotoč aj pružinové autíčko.

Ilustračný obrázok k článku Na michalovskom sídlisku vytvorili príťažlivé prostredie: Pribudlo tam takéto detské ihrisko
3
Galéria
Zdroj: Mesto Michalovce

Na sídlisku juh v Michalovciach pribudlo nové detské ihrisko. V medziblokovom priestore ulíc Špitálska a Murgaša tak pribudla zostava s domčekom, šmýkačkou, lezeckou stenou a s hojdačkou, malý detský kolotoč, prevažovacia hojdačka pre 4 deti a pružinová hojdačka autíčko.

Nové detské prvky

Osadené detské zariadenia a zostavy sú podľa mesta Michalovce certifikované a odskúšané v zmysle platných noriem. Dopadovú plochu ihriska vyvára potrebná bezpečnostná vrstva dunajského štrku. Ihrisko je ohraničené palisádami a obrubníkmi, keď to poveternostné podmienky dovolia, okolie ihriska bude doplnené zeleňou.

„Chceme aj touto cestou vyzvať rodičov a obyvateľov sídliska k spolupráci pri ochrane prvkov detských ihrísk, k zveľaďovaniu a udržiavaniu revitalizovaných priestorov, aby dlho slúžili svojim obyvateľom,“ zverejnila michalovská radnica.

Financovanie ihriska

Mesto Michalovce získalo finančný príspevok od Nadácie SPP a Eustream vo výške 12 000 € na projekt výstavby detského ihriska na Sídlisku juh v Michalovciach, mesto spolufinancovalo projekt sumou 2 500 €. Cieľom projektu bolo podľa mesta vytvoriť detské ihrisko v medziblokovom priestore na Sídlisku juh.

Ako mesto ďalej dodalo, plánom bolo vytvoriť príťažlivé prostredie hracích plôch a priestorov v medziblokovom priestore sídliska, umožniť nadväzovanie kontaktov pre deti rôznych vekových kategórií, mládeže aj dospelých.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Michaloviec a okolia.

Na sídlisku Juh v Michalovciach si užívajú nové ihrisko
3
Galéria
Zdroj: Mesto Michalovce
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM