Správy

Na proteste v Michalovciach vystúpila mama zavraždenej, do ulíc vyšli aj farmári zo Zemplína

V metropole Zemplína boli takpovediac dva protesty. Jeden "Za slušné Slovensko" a súbežne s ním druhý, na ktorý dorazili na traktoroch zemplínski farmári.

Ilustračný obrázok k článku Na proteste v Michalovciach vystúpila mama zavraždenej, do ulíc vyšli aj farmári zo Zemplína
5
Galéria
Zdroj: TASR

V Michalovciach sa konalo ďalšie občianske zhromaždenie Za slušné Slovensko. Na začiatku pochodu požiadali organizátori protestu o pokojný priebeh, v zmysle hesla – Sme slušní ľudia, ktorí chcú slušne Slovensko. Minútou ticha si uctili zavraždeného novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej.

Na zhromaždení vystúpila so svojím prejavom aj mama zavraždenej Martiny Kušnírovej. Prítomní ľudia zaspievali slovenskú hymnu a na michalovskom námestí bola tiež speváčka Katka Koščová, ktorá verejne vystúpila na tribúne.

„Chodíme tu, aby sme slušne a dôrazne dokázali našej vláde, že si z nás nemôže robiť srandu. Všetci ľudia na protestoch slušným spôsobom žiadajú zmenu a výmena figúrok vo vláde nestačí. Má zmysel žiadať viac,“ vyjadrila sa K. Koščová.

V Michalovciach bolo opäť rušno: Protestné zhromaždenie V OBRAZOCH
5
Galéria
Zdroj: TASR

V Michalovciach sa k protestu Za slušné Slovensko pridali aj farmári zo Zemplína, ktorí podľa informácií od organizátora protestovali proti rozkrádaniu pôdy. „Vráťte nám našu zem!," povedali verejnosti poškodení farmári.

Nespokojní farmári prišli aj z okresov Trebišov, Strážske či Sobrance. Ako zverejnili, trápia ich politické podvody na dotáciách, vyhrážky, nezáujem polície i médií.

Spanilou jazdou poľnohospodárskej techniky mestom Michalovce, chceli farmári vyjadriť svoj nesúhlas s praktikami na Zemplíne v agrárnom podnikaní. V Michalovciach prišlo na protest Za slušné Slovensko asi 300 ľudí, ku ktorým sa pridali aj spomínaní farmári.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Michaloviec a okolia

Foto: TASR

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM