Rôzne

Na Senianskych rybníkoch je práce dosť: Spoznajte tam krásnu avifaunu

Pomôcť pri ochrane ohrozených vtáčích druhov a významných ornitologických území východného Slovenska sa dá aj tento rok.

Ilustračný obrázok k článku Na Senianskych rybníkoch je práce dosť: Spoznajte tam krásnu avifaunu
Zdroj: Facebook.com/Avescentrum Senné

Dalo sa to aj rámci trojdňového Letného ornitologického tábora v Chránenom vtáčom území Senianske rybníky na dolnom Zemplíne, ktorý sa konal posledný júlový víkend. Práce tam je stále dosť.

Dobrovoľníci skrášlili okolie

Na rezervácii Senianske rybníky čistili hrádzu, opravovali a dokončovali ohradníky pre kravy, na programe bolo aj kosenie, údržba náučného chodníka.

„Tu je vždy kopec roboty,“ povedal jeden z organizátorov podujatia Tomáš Ličák s tým, že cieľom každoročného dobrovoľníckeho ochranárskeho tábora je prispieť dobrovoľníckou prácou k ochrane územia, pomôcť pri praktickom manažmente biotopov, údržbe turistickej infraštruktúry pre verejnosť, skrášlení okolia Avescentra, starostlivosti o farmu a gazdovstvo.

Čítajte viac dobrých správ

Čo je avifauna?

Účastníci mali zároveň možnosť spoznať „avifaunu“ najvýznamnejšej ornitologickej lokality na Slovensku. Aj keď bol tábor určený pre všetky vekové kategórie, Ličák podotkol, že na pobyt vo víkendovom tábore bola potrebná samostatnosť účastníka.

Dobrovoľnícku prácu v Avescentre Senné odmenili ornitológovia zo Slovenskej ornitologickej spoločnosti/Bir­dLife Slovensko bezplatným ubytovaním, jedným teplým jedlom denne a zabezpečením pitného režimu. Dopravu do Avescentra si hradili a zabezpečili dobrovoľníci na vlastné náklady, nevyhnutnou výbavou účastníkov bolo pracovné oblečenie, spací vak, karimatka a repelent.

Obrazom zo Senného
8
Galéria
Zdroj: Správa CHKO Vihorlat
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM