Veronika Ondo-Cholewová Rôzne

Na Šírave môžete zažiť adrenalínový víkend: Ľudí čaká aj lietanie s vodnými tryskami

Milovníci adrenalínu si na Zemplínskej šírave prídu na svoje. Veď sledujte, aká paráda sa tam chystá...

Ilustračný obrázok k článku Na Šírave môžete zažiť adrenalínový víkend: Ľudí čaká aj lietanie s vodnými tryskami
Zdroj: TASR

Počas leta si na zemplínskom mori môžete vychutnať aj rôzne vodné atrakcie. Jeden víkend týchto prázdnin však bude absolútne výnimočný.

V dňoch od 13. do 15. júla sa na Šírave v rekreačnom stredisku Kaluža totiž uskutoční podujatie s názvom Splash X Weekend. A vyhľadávači adrenalínu či nezabudnuteľných zážitkov sa naozaj majú na čo tešiť.

Lietanie nad vodou

V rámci spomínaného podujatia sa na vode rozložia parádne stroje, ktoré si môžete na vlastnej koži vyskúšať aj vy. Ak ste niekedy chceli zažiť pocit z lietania nad Zemplínskou šíravou, uvidíte tu napríklad aj flyboard.

Je to adrenalínový hit letnej sezóny, ktorý umožní lietanie nad vodou, či čiastočné plávanie. Je to fascinujúci a jedinečný, vodnými tryskami poháňaný lietajúci board, s ktorým sa dá zalietať nad vodnou hladinou Šíravy.

Akcia na Šíravu prinesie aj jetpack založený na systéme vodných trysiek. Ide o najnovšiu verziu flyboardu a umožňuje lietať v sede a je to menej náročné na rovnováhu a obratnosť v jazde.

Surfovanie na Šírave

Šírava síce morom nikdy nebude, ale napriek tomu si tam budete môcť vyskúšať surfovanie, počas ktorého nemusíte celý deň čakať na tú správnu vlnu. Jetsurf je totiž nový druh surfovacej dosky, so zabudovaným motorom s poriadnou rýchlosťou, ktorá vám pomôže rozvíriť i tú najpokojnejšiu vodnú hladinu.

Vodné skákadlo alebo aquaskipper záujemcom ponúkne neobmedzenú zábavu a cvičenie na vode. Uvoľnené plachtenie, vodný šport ďalšej úrovne, fitness na vode. Aquaskipper je novinkou na trhu zábavy na slovenských vodných plochách. Pri všetkých týchto netradičných vodných športoch, ktoré sa na Šírave predstavia, prispeje k dobrej nálade DJ Mike Saxi

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM