Rôzne

Na Šírave si prídu na svoje deti a nielen oni: Tešte sa na sochy z piesku!

Na novej pláži na Šírave bude jej návštevníkov čakať Pieskové kráľovstvo. Vychutnať si tam s deťmi budete môcť sochy rozprávkových či mýtických postáv a to nie je všetko!

Ilustračný obrázok k článku Na Šírave si prídu na svoje deti a nielen oni: Tešte sa na sochy z piesku!
Zdroj: TASR

Ako sme vás už informovali, na Zemplínskej šírave bude do prevádzky uvedená nová piesková pláž. A v Kaluži neďaleko móla vzniklo súčasne z desiatok ton piesku a ľudského úsilia aj Pieskové kráľovstvo. O čo ide?

Sochy z piesku

Zdatní sochári sa postarali o pieskové sochy hneď niekoľkých rozprávkových či mýtických postáv, ktoré tam tak budú k zhliadnutiu: Mášu a medveďa, veselého šaša, ohnivého draka či pána morí – Poseidóna.

Návštevníci budú môcť uvidieť dokonca vyhotovenú repliku najznámejšej kultúrnej pamiatky Svetového dedičstva UNESCO v destinácii Košice región – Spišského hradu.

Detské soboty

Na novej pláži je naplánovaná tiež séria sobotných podujatí Kráľovstvo detí. Tá však odštartuje 2. júla, teda paradoxne v nedeľu (14:00 – 18:00 hod.) a to zaujímavým programom. Najväčším ťahákom bude Ujo Ľubo a jeho interaktívna rozprávka Snehulienka a sedem trpaslíkov (14:00 – 14:45 hod.), tvorivá dielňa Maľujeme Šíravu (14:45 – 15:15 hod.), detská diskotéka s ujom Ľubom (15:15 – 16:15 hod.), cukríkový dážď (16:15 – 16:30 hod.) a tvorivé dielne (16:30 – 18:00 hod.)

„Deti si potom svoje kráľovstvo nájdu na pieskovej pláži vedľa móla v Kaluži každú sobotu, od 8. júla až do 12. augusta v čase 15:00–18:00,“ priblížil Košický samosprávny kraj. Na výber budú mať jeden z troch animačných programov, ktoré zahŕňajú súťaže, maľovanie na tvár a tvorivé dielne. 8. a 29. júla si môžu užiť dobrodružné Pirátske hľadanie pokladu, 15. júla a 5. augusta zase Disney popoludnie s maskotmi a ZuzuZumbou pre deti a 22. júla a 12. augusta Indiánske dobrodružstvo.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM