Zuzana Ročeňová Rôzne

Na Šírave viac ako 4 000 parádnych mašín: Motorkárov nezastavilo ani upršané počasie

Zemplínska šírava sa cez víkend stala mekkou motorkárov. Na 13. ročníku Motozrazu sveta motocyklov sa zišlo približne 4 500 motorkárov. Krásne stroje, zvodné ženy, bohatý program a veľa zábavy. Jedným slovom, bolo sa opäť na čo pozerať!

Ilustračný obrázok k článku Na Šírave viac ako 4 000 parádnych mašín: Motorkárov nezastavilo ani upršané počasie
Zdroj: Dnes24.sk

Pre nie príliš priaznivé počasie prišlo tento rok na motorkárske podujatie o niečo menej motorkárov ako vlani, účasť však bola porovnateľná. „Návštevnosť nám z roka na rok narastala, teraz sa to trošku ustálilo, aj napriek všetkému však prišlo odhadom asi 4500 motorkárov,“ prezradil Michal Tvrdý z organizačného tímu podujatia.

Boj s počasím

Organizátori 13. ročník Motozrazu hodnotia veľmi pozitívne, hoci museli bojovať s nepriaznivým počasím. „Myslím, že každý si prišiel na svoje. V boji s počasím sme obstáli, hoci na motozraze sa ľudia presúvajú na motocykloch, kde je dobré počasie dôležité. Všetko sa však zaobišlo bez väčších komplikácií a podarilo sa všetko zorganizovať podľa plánu,“ zhodnotil Tvrdý.

Na Šírave sa stretáva celá Európa

„Stále nám chodia vo väčšom počte účastníci z Poľska, pribúdajú však aj motorkári z iných krajín, napr. z Ukrajiny, Francúzska, prišlo dosť veľa Belgičanov, Maďarov i Čechov.“ Najväčší nárast účastníkov však zaznamenali z východného Slovenska, najmä z okolitých okresov.

Tí sa spoločne zabávajú na koncertoch rockových kapiel, skúšajú svoje zručnosti v motorkárskych súťažiach, obdivujú krásu žien v súťaži Miss mokré tričko a v neposlednom rade sa kochajú pohľadom na krásne mašiny.

Ako to vyzeralo na zraze tento rok, si môžete pozrieť v našej fotogalérii.

Zdroj: Dnes24.sk/TASR

Zraz motorkárov na Zemplínskej šírave
19
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM