Rôzne

Na svete je nová turistická mapa: Spojila Poloniny so Zemplínskou šíravou

Spoznávať krásy najvýchodnejšej časti Slovenska pomôže turistom nová mapa, pričom po prvý raz sa na jednom liste mapy stretli Poloniny a Zemplínska šírava.

Ilustračný obrázok k článku Na svete je nová turistická mapa: Spojila Poloniny so Zemplínskou šíravou
Zdroj: TASR

Turistická a cykloturistická mapa Poloniny, Vihorlat, Zemplínska Šírava predstavuje toto územie v mierke 1:50.000. S myš­lienkou rozšíriť tradične mapované územie okolia Sniny o Vihorlatské vrchy, ale i mestá Humenné, Strážske a Michalovce prišlo podľa slov zhotoviteľa mapy Ivana Uhrina z vydavateľstva Tatraplan mesto Snina. „Keďže rekreačným územím Sniny nie sú len Poloniny samotné, ale aj Vihorlatské vrchy a Sninský kameň a Morské oko tiež spadá do záujmu, pokiaľ ide o cestovný ruch v tomto území, dali sme ich na jednu mapu. Nechceli sme z toho trhať ani Zemplínsku šíravu,“ povedal.

Na výrobe mapy spolupracovali s mestom Snina, správami Národného parku Poloniny a Chránenej krajinnej oblasti (CHKO) Vihorlat a tiež s Prvým michalovským klubom slovenských turistov. „Vďaka pani Zuzane Argalášovej z CHKO Vihorlat sme získali veľmi cenné materiály jednak čo sa týka fotografických obrázkových príloh, ale aj vecných údajov, pokiaľ ide o náučné chodníky, cyklotrasy, turistické chodníky,“ doplnil Uhrin.

Komplexne aktualizovaná mapa s portrétovým formátom, ktorej výroba trvala šesť mesiacov, obsahuje nielen informácie o kultúrnych a prírodných pozoruhodnostiach regiónu, ale sú v nej zaznačené i miesta, na ktorých sa môžu turisti občerstviť či si zašportovať. Vyšla v náklade 10 000 kusov.

Videli ste? prebiehalo spúšťanie výletnej lode na hladinu Domaše…

A je tam: Pozrite si, ako prebiehalo spúšťanie výletnej lode na hladinu Domaše
10
Galéria
Zdroj: TASR

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM