Veronika Ondo-Cholewová Rôzne

Na svojich hlavách budú lámať drevo či ohýbať kov: Do Michaloviec prídu shaolinskí mnísi

V našom meste nás čaká naozaj zaujímavé vystúpenie. Do Michaloviec totiž prídu shaolinskí mnísi. A veru sa bude dať na čo pozerať.

Ilustračný obrázok k článku Na svojich hlavách budú lámať drevo či ohýbať kov: Do Michaloviec prídu shaolinskí mnísi
Zdroj: Dnes24.sk

Mestská športová hala v Michalovciach privíta 24. februára o 19:00 hod. shaolinských mníchov. Tí predvedú fascinujúce dve hodiny ľudskej odolnosti, podstaty ovládania a prehľad o rozvíjaní najvýznamnejších kultúr v Číne. Program oslovuje všetky vekové kategórie, od detí až po dospelých.

Lákavá šou

Dominantné cvičenia boli nacvičené v Číne a pred očami divákov sa v Michalovciach predvedú starí učitelia a študenti „SHAOLIN MONKS“, ktorí žijú podľa prísnych pravidiel budhizmu. Šou je sprevádzaná originálnou hudbou z chrámov a sprievodným komentárom v slovenskom jazyku.

Vystúpenia „SHAOLIN“ boli uskutočnené na štyroch kontinentoch, už pred viac ako 3 000 000 divákmi a taktiež boli pozvaní účinkovať do všetkých hlavných televíznych zábavných programov sveta, ako napr. Thomas Gottschalk show, Jay Leno či David Letterman show USA.

Mnísi budú na svojich hlavách lámať hrubé drevené guľatiny, ohýbať veľké kusy kovu a to bez akýchkoľvek stôp poranenia. „Budú tlačiť ťažké bremená oštepom, pričom ostrá strana bude opretá o krk shaolinského mnícha, jedno zo shaolinských detí dokáže svojim bruchom vyvinúť taký podtlak pod klasickým polievkovým tanierom, že ho dokážu dvihnúť do vzduchu,“ uvádzajú organizátori.

Pozoruhodné majstrovstvo

Študenti Shaolinu trénujú až 20 rokov, kým dosiahnu majstrovstvo a je im dovolené vyučovať. Záverečná skúška je majstrovským dielom cvičenia z jednou z 18 klasických zbraní. Táto šou v podaní mníchov priamo zo Shaolinu zatajila dych už v nejednom svetovom meste.

Foto: ilustračné

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Michaloviec a okolia

Do Michaloviec prídu Shaolinskí mnísi
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM