Veronika Ondo-Cholewová Rôzne

Na Zemplínskom jarmoku sa môžeme tešiť na novinku: Sprievod živých sôch!

Zemplínsky jarmok toto ešte nezažil. Ľudia sa môžu tešiť na atraktívnu novinku. Prvýkrát bude súčasťou tohto obľúbeného podujatia aj sprievod živých sôch.

Ilustračný obrázok k článku Na Zemplínskom jarmoku sa môžeme tešiť na novinku: Sprievod živých sôch!
Foto: Veronika Ondo-Cholewová / Zdroj: Dnes24.sk

Metropolu Zemplína čaká už v piatok 18. augusta jarmok, ktorý potrvá až do nedele 20. augusta. Jeho návštevníci sa môžu tešiť aj na sprievod živých sôch.

Živé sochy

Zemplínsky jarmok otvorí opäť po roku svoje brány. Michalovčania, ale aj návštevníci nášho mesta sa môžu tešiť aj na živé sochy.

„Začíname malým prekvapením – živými sochami. Tie budú v piatok už od rána pozývať všetkých ľudí na 48. ročník zemplínskeho jarmoku,“ prezradila hovorkyňa Mestského úradu Michalovce Iveta Palečková.„Stret­núť ich môžete v centre mesta ale aj na jarmočnisku,“ dodala.

Slávnostné otvorenie je naplánované tak ako obyčajne – na piatok o 10:00 hod. pred budovou radnice a bude pokračovať na tribúne na Námestí osloboditeľov.

Bude aj sprievod

Vlani ste mohli na jarmoku vidieť jednu živú sochu (titulné foto). Tentokrát ich stretnete oveľa viac. Naraziť na ne budete môcť na námestí a jarmoku medzi predajnými stánkami, ale tiež sa predstavia aj všetky pekne pokope. Podľa informácii od michalovskej radnice bude novinkou tohtoročného otvorenia jarmoku totiž sprievod živých sôch.

Po oficiálnom otvorení sa návštevníci môžu tešiť na ďalší program. Predstavia sa Hnojňane z Mihaľovec a Detský umelecký súbor Bliz z Ukrajiny. Jarmočné popoludnie bude pokračovať od 15.30 hod. Na tribúne sa predstaví skupina historického šermu zo Spišskej Novej Vsi, ktorá bude mať pripravené Pre každého niečo. Orientálna skupina Belies bude príjemným spestrením pred Vranovským choduľovým divadlom, ktoré vystúpi o 16.30 hod. s predstavením Jánošík a dvetisíc zbojníkov.

Po nich si evergreeny Karola Duchoňa zaspievame spolu s Bandom Ľuba Kuruca. Pomyselnú bodku za piatkovým programom urobí svojim vystúpením, všetkým veľmi dobre známa, slovenská speváčka Kristína s kapelou. Vystúpi na tribúne pri mestskom úrade o 19.00 hod.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Michaloviec a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM