Správy Samospráva

Nahláste zlý stav ciest! Cestári opravia v našom okrese výtlky po zime

Cestári budú priebežne dopĺňať zoznam najviac poškodených úsekov. Tie môžete nahlasovať aj vy.

Ilustračný obrázok k článku Nahláste zlý stav ciest! Cestári opravia v našom okrese výtlky po zime
Zdroj: TASR/Pavol Zachar

Košický samosprávny kraj aj tento rok pokračuje v opravách poškodených ciest po zimnom období. Správa ciest Košického samosprávneho kraja začala s opravami výtlkov ciest II. a III. triedy v utorok 23. marca. V priebehu marca a apríla by malo byť opravených najmenej 20 úsekov ciest vo všetkých regiónoch kraja.

Nahláste výtlky

„V zásobníku opráv sú zahrnuté tie úseky ciest, ktoré sú po zimnej údržbe najviac poškodené. Každoročne stojí vysprávka výtlkov približne 50-tisíc eur, pričom tento rok bude na zaplátanie dier na cestách potrebných zhruba 500 ton asfaltu. Výtlky bude krajská správa ciest opravovať na tých úsekoch, kde je stabilné podložie cesty a nie je nevyhnutná komplexná oprava. Pri cestách, kde plátanie výtlkov nestačí, budeme realizovať komplexné opravy vrátane úpravy podložia, čistenia priekop, spevnenia krajníc a ďalších prác. Jednotlivé strediská pravidelne sledujú stav ciest, no ak majú obyvatelia nášho kraja vedomosť o ceste, na ktorej je nevyhnutné opraviť výtlky, nahlásiť to môžu aj priamo na dispečing Správy ciest KSK,“ informoval predseda Košického samosprávneho kraja Rastislav Trnka.

Zlý stav ciest je možné nahlasovať na mailovej adrese dispecing@scksk.sk, po prehliadke konkrétneho úseku ho bude možné zaradiť do zásobníka opráv. Krajskí cestári budú na opravy výtlkov používať rôznu technológiu, najčastejšie pôjde o teplú aj studenú obaľovanú zmes, ktorá je vhodná na prácu v znížených teplotách či nepriaznivom počasí.

Opravy v okrese Michalovce

V rámci strediska Michalovce sa výtlky odstránia napríklad v intraviláne obce Pinkovce či Veľké Kapušany, medzi obcami Záhor a Bežovce aj vo Veľkých Kapušanoch a Čiernom Poli.

V susedom Trebišove sú v pláne opráv výtlkov zaradené úseky komunikácií v intraviláne obce Sirník, medzi Plechoticami a Čeľovcami či na trase medzi Kráľovským Chlmcom a obcou Bôľ. Správa ciest Košického samosprávneho kraja bude nevyhnutné opravy výtlkov realizovať počas celého roka, a to podľa potreby.

Foto: ilustračné

Prečítajte si tiež

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM