Zuzana Ročeňová Rôzne

Najväčší kruháč po pár dňoch prevádzky: Prečítajte si reakcie michalovských šoférov

Pred tým vyťažená križovatka semaformi, teraz najväčší kruhový objazd v meste. Michalovskí vodiči jazdia už po novej okružnej križovatke, ktorá spája Sobraneckú a Humenskú cestu. Čo na to ale hovoria naši šoféri?

Ilustračný obrázok k článku Najväčší kruháč po pár dňoch prevádzky: Prečítajte si reakcie michalovských šoférov
Zdroj: Dnes24.sk

V poradí už deviata okružná križovatka s vonkajším priemerom 34 metrov a troma jazdnými pruhmi je po mesiacoch stavebných prác v prevádzke. Stavebný projekt v hodnote viac ako 2,3 milióna eur s DPH je financovaný zo zdrojov Európskej únie a štátneho rozpočtu Slovenskej republiky. Na frekventovanom mieste, kde sa pretínajú cesty I/50 a I/18 nahradila spomínaná cestná stavba priesečnú križovatku.

Úplne ukončenie prác o pár dní

Zahájenie prác na projekte, ktorého predmetom je prestavba priesečnej križovatky na križovatku kruhovú sa začalo v marci tohto roku. Konečný termín úplného ukončenia stavby je 11/2014, avšak vyzerá to tak, že sa dočkáme aj skôr.

Stavbári ešte pokračujú v záverečných prácach pri vstupe do Michaloviec na križovatke Humenská – Sobranecká – Močarianska a Štefánikova. „Ukončenie stavebných prác na predmetnej stavebnej akcii očakávame v tretej dekáde mesiaca október,“ uviedla hovorkyňa Slovenskej správy ciest Zuzana Hromcová.

A čo na kruháč vravia motoristi?

Spomínaná križovatka patrila k najfrekvento­vanejším úsekom a samotný objazd má výrazne zlepšiť celkovú plynulosť a bezpečnosť cestnej premávky.

„Podľa mňa je to dobre riešenie križovatky a nekonečne čakanie na jeho dokončenie sa vyplatilo. Malo by to prispieť k plynulejšej doprave a hlavne k bezpečnosti, čo je u nás asi paradoxom, viď kruháč na Sobraneckej. Dúfam, že si na neho ľudia rýchlo zvyknú a naučia sa po ňom konečne jazdiť,“ povedal Marek (28).

„Väčšina kruhových objazdov urýchľuje dopravu, čo je v podstate dôvod ich výstavby.Tento je aspoň pre mňa dosť mätúci a komplikovaný. Väčšinou cez kruhový objazd prejdem bez toho aby som mu venovala zvýšenú pozornosť, ale tu som poriadne spozornela. Možno je to len vec zvyku,“ hovorí vodička Miroslava (30).

„Kruhový objazd je v poriadku. Myslím, že je prehľadný a jazdné pruhy navádzajú vodičov na pokračovanie v trase. Hlavne sa treba držať pruhu a nezmätkovať,“ chváli Ondrej (30) z Michaloviec.

Najväčší kruhový objazd v Michalovciach
6
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM