VOCH Správy Samospráva

Nákup potravín aj liekov pre osamelých alebo ľudí v karanténe

Najnutnejšie potreby osamelých, nevládnych a obyvateľov nachádzajúcich sa v povinnej karanténe chce počas trvania mimoriadnych opatrení na zabránenie šírenia nového koronavírusu zabezpečiť aj mesto v našom okrese.

Ilustračný obrázok k článku Nákup potravín aj liekov pre osamelých alebo ľudí v karanténe
Zdroj: TASR

Najnutnejšie potreby osamelých, nevládnych a obyvateľov nachádzajúcich sa v povinnej karanténe budú vo Veľkých Kapušanoch v okrese Michalovce počas trvania mimoriadnych opatrení na zabránenie šírenia nového koronavírusu zabezpečovať okrem terénnych sociálnych pracovníkov aj dobrovoľníci a mestská polícia (MsP).

Vyplýva to z rozhodnutia krízového štábu samosprávy, ktorý zasadal v pondelok 16. marca.

Nákup potravín

Samospráva chce prostredníctvom zapojenia dobrovoľníkov a MsP zabezpečiť vybraným skupinám obyvateľstva nákup potravín a liekov, prípadne dovoz stravy.

V prípade obyvateľov nad 65 rokov im budú, po objednávke na telefónnom čísle MsP 056 638 3128, doručené aj jednorazové ochranné rúška.

Verejné priestranstvá

Krízový štáb mesta tiež rozhodol o obmedzení zhromažďovania sa obyvateľov na športových a detských ihriskách. „Z uvedeného dôvodu tieto zariadenia budú na 14 dní uzavreté,“ informovala samospráva na svojej internetovej stránke s tým, že toto opatrenie nadobudlo účinnosť v pondelok 16. marca.

Mesto zároveň obyvateľom odporúča používať ochranné rúška aj na verejných priestranstvách.

Archívne foto: Mesto Michalovce si uctilo seniorov
6
Galéria
Zdroj: Mesto Michalovce.sk

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM