Veronika Ondo-Cholewová Samospráva

Naše mesto udelí titul Čin roka jednotlivcom aj kolektívom: Komu sa ujde pocty?

Mesto Michalovce udelí titul Čin roka 2017 siedmim jednotlivcom a ôsmim kolektívom. A to za mimoriadny výsledok v rôznych oblastiach života dosiahnutý vlani.

Ilustračný obrázok k článku Naše mesto udelí titul Čin roka jednotlivcom aj kolektívom: Komu sa ujde pocty?
Zdroj: Dnes24.sk

„Vždy nás poteší, keď je to nejaký humanitný čin roka, že niekto akýmsi spôsobom prispel k záchrane života, ale poteší nás aj iné, keď dosiahnu školy, či jednotlivci, či kolektívy, či športovci nejaké úspechy. Aj takýmto spôsobom chceme na nich upozorniť a aj takýmto spôsobom chceme motivovať tých, ktorí by ich eventuálne mohli nasledovať,“ uviedol primátor Viliam Zahorčák.

Titul Čin roka 2017 v kategórii jednotlivci udelia v oblasti školstva Radmile Hajdukovej, Ingrid Štefaniskovej a Zuzane Tongeľovej, v oblasti športu Samuelovi Liškovi a Michalovi Stričíkovi, v oblasti pedagogiky Alene Niklasovej a Jozefovi Smrekovi.

Ocenenie v oblasti výstavby získa Slovenská republika – Okresný súd Michalovce za rekonštrukciu a prístavbu jeho budovy, spoločnosť Svet zdravia za Nemocnicu novej generácie v Michalovciach, v oblasti rozvoja podnikateľského prostredia tiež spoločnosť AZOR Zeta za vybudovanie obchodného centra Opidium na Humenskej ceste.

Ocenené budú aj ďalšie kolektívy, a to družstvo žien Iuventa, tanečný súbor Slniečko, tanečná skupina Divas pri Základnej umeleckej škole na Štefánikovej ulici, ale aj súbor Flauto Cantabile a detský spevácky zbor Pro Musica.

Návrh na udelenie titulu môže podať poslanec mestského zastupiteľstva, primátor, mimovládne organizácie, stavovské profesijné organizácie a tiež občania. Schvaľuje ich mestské zastupiteľstvo, ktoré tak v tomto roku urobilo na svojom februárovom zasadnutí. Titul sa odovzdáva spravidla raz ročne na slávnostnom kultúrnom podujatí. Ide o plaketu, zvyčajne michalovský Pegas a diplom. Mesto vlani udelilo titul Čin roka 2016 dvom jednotlivcom a ôsmim kolektívom.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Michaloviec a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM