Veronika Ondo-Cholewová Správy

Naskytne sa nám pohľad, z ktorého mnohým zmrzne aj úsmev: Kedy sa ponoria michalovské medvede do Laborca?

Vonku nič nenasvedčuje tomu, že by mal bežný človek chuť sa ísť kúpať do Laborca. Ľadové medvede z nášho mesta však ukážu, že plávať vonku sa dá aj v januári. Trúfli by ste si aj vy?

Ilustračný obrázok k článku Naskytne sa nám pohľad, z ktorého mnohým zmrzne aj úsmev: Kedy sa ponoria michalovské medvede do Laborca?
Zdroj: Dnes24.sk

Naši otužilci

Občianske združenie Návraty zažíva svoju deviatu sezónu, počas ktorej zorganizovali zimné plávanie otužilcov. Nie náhodou v studených vodách radi plávali Karol Veľký, generál Kutuzov, Johann Wolfgang Goethe, Alexander Sergejevič Puškin, Lev Tolstoj a mnohé ďalšie významné historické osobnosti. Dnes nájdeme ich stúpencov na celom svete, prirodzene, aj v Michalovciach. Otužilci sa sprchujú studenou vodou, behajú v plavkách v mrazivom počasí, plávajú v chladných riekach a jazerách, húževnato odolávajú chrípke, nachladnutiu a iným chorobám.

Stretneme sa pri Laborci

Konečne sa dočkali. O chvíľu ich uvidíme, ako stoja na brehu Laborca odhodlaní – vrhnúť sa do neskutočne studenej vody. Bez váhania vlezú do rieky, na pár sekúnd im to vyrazí dych, začnú energicky a svižne plávať. Michalovských plavcov neodradzujú ani mínusové teploty. V rieke sa otužujú za každého počasia.

Nenechajte si ujsť obľúbenú akciu michalovských ľadových medveďov, ktorá sa uskutoční v stredu 6. januára o 13:00. Medzi otužilcami nebudú chýbať ani krásne zástupkyne nežného pohlavia. Začiatok podujatia je pri Kerte, mestskom parku.

Môže vás tiež zaujímať:

Pozrite si to v obrazoch: Päťdesiatka ľudí sa kúpala v chladnom Laborci

Veľkonočné kúpanie v Laborci: Úspešne ukončenie otužileckej sezóny za ideálneho počasia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM