Veronika Hunyadiová Správy

Návšteva pápeža obmedzí dopravu: Uzavreté ulice, záchytné parkoviská a MHD zdarma

Vzácna návšteva si vyžiada prísne bezpečnostné opatrenia aj zmeny v doprave.

Ilustračný obrázok k článku Návšteva pápeža obmedzí dopravu: Uzavreté ulice, záchytné parkoviská a MHD zdarma
Zdroj: TASR/AP

Už o približne dva týždne, 14. septembra, privítajú Košice pápeža Františka. V mesta strávi niekoľko hodín a na programe bude mať návštevu Luníka IX a stretnutie s veriacimi na štadióne Lokomotívy. So vzácnou návštevou budú spojené aj dopravné obmedzenia.

Záchytné parkoviská

Podmienky a pravidlá návštevy jednotlivých verejných podujatí s pápežom Františkom zverejnila Konferencia biskupov Slovenska (KBS) na stránke www.navstevapapeza.sk.

Autom ani autobusom sa priamo na miesta stretnutia v Košiciach ľudia nedostanú. Návštevníkom budú k dispozícii záchytné parkoviská, odkiaľ bude premávať bezplatná kyvadlová doprava na štadión Lokomotívy aj Luník IX.

Mestská hromadná doprava (MHD) bude 14. septembra po celý deň zadarmo.

Záchytné parkoviská budú pri OC Optima na Moldavskej ceste, OC Kaufland na Popradskej, pri Metre na Sídlisku Ťahanovce a vo Vozovni Dopravného podniku (DPMK) na Prešovskej ceste.

Zmeny v doprave

Návšteva pápeža si vyžiada aj uzatvorenie niekoľkých ulíc. Malo by ísť o ulice v okolí štadióna Lokomotívy, teda Čermeľskej, Kostolianskej a Kavečianskej cesty a ulice Za štadiónom. Aké ďalšie obmedzenia v doprave Košičanov čakajú zatiaľ známe nie je. O podrobnostiach bude polícia priebežne informovať.

Ako pre Dnes24 uviedla hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová, ku konkrétnym cestám a presunom delegácie sa z bezpečnostných dôvodov zatiaľ nebudú vyjadrovať. „Záleží nám samozrejme na komfortnom presune ľudí, preto im včas poskytneme aj detailné informácie, ktoré cesty a v aký čas budú neprejazdné pre verejnosť," doplnila.

Viac k návšteve pápeža

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM