Veronika Ondo-Cholewová Rôzne

Necháte sa inšpirovať? Takýto super výlet zažili michalovskí turisti, FOTO

Zatúžili ste po aktívnom pohybe na čerstvom vzduchu? Ak aj nie, možno sa necháte napokon zlákať na pekný výlet, aký pred pár dňami absolvovali michalovskí turisti.

Ilustračný obrázok k článku Necháte sa inšpirovať? Takýto super výlet zažili michalovskí turisti, FOTO
7
Galéria
Zdroj: A. Hasák, KST Turista Mi

Ak ste zatúžili po aktívnom pohybe na čerstvom vzduchu, michalovskí turisti majú pre vás dobrý tip. Za sebou majú čerstvý výlet, počas ktorého si to namierili na Morské oko a potom sa vybrali na Sninský kameň.

Turisti si vychutnávali aktívny pohyb na vlastných nohách počas 50. ročníka zimného výstupu na Sninský kameň.

„Členovia najstaršieho michalovského Klubu slovenských turistov Turista (KST) sa už pravidelne niekoľko desaťročí zúčastňujú tejto obľúbenej akcie, jednej z najstarších turistických akcií v zemplínskom regióne,“ informoval náš spravodajský portál Anton Hasák, predseda KST Turista Michalovce.

Tento skúsený turista odporúča trasu, ktorú pred pár dňami absolvali z parkoviska Krivec (562 m n. m.) miernym stúpaním popri prístrešku Kozmodrom. Dôjdete tak k Morskému oku (618 m n. m.). Miniete kaštielik a v závere jazera sa pustíte do strmšieho stúpania.

„Čochvíľa je tu sedlo Tri tably (825 m n. m.) a po ďalšom kilometri stúpania vytúžený kameň (1006 m n. m.),“ opísal A. Hasák. Dodal, že možno budete mať aj šťastie na pekné výhľady. Počas ich výstupu bola totiž podľa jeho slov pekná vyhliadka znemožnená hustými mrakmi, z ktorých aj zapršalo.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Michaloviec a okolia

FOTOGALÉRIA: Obrazom z turistickej akcie
7
Galéria
Zdroj: A. Hasák, KST Turista Mi
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM