Zuzana Ročeňová Samospráva

Nepríjemné zistenie pre michalovskú radnicu: Za mestskú dopravu zaplatí viac, ako plánovala. Suma vnútri!

Dopravca, ktorý zabezpečuje prímestskú autobusovú dopravu v našom meste čelí stratám. Michalovská samospráva mu tak musí zaplatiť oveľa viac, ako plánovala. Čo je za tým?

Ilustračný obrázok k článku Nepríjemné zistenie pre michalovskú radnicu: Za mestskú dopravu zaplatí viac, ako plánovala. Suma vnútri!
Zdroj: TASR

Súkromná firma DZS – M. K. Trans, ktorá v Michalovciach poskytuje autobusovú dopravu má za uplynulý rok vyššie straty. Ako uviedla vedúca odboru výstavby, ŽP a miestneho rozvoja Anna Mrázová z pôvodných 310 524 eur mesto Michalovce po vzájomnom odsúhlasení a overení nákladov, doplatí dopravcovi sumu vo výške 105 946,12 eur.

„Ovplyvňujúci faktormi boli obchádzkové trasy vyvolané výstavbou kruhových objazdov pri nadjazde a na ulici Špitálska, Okružná. Rovnako k tomu prispelo aj presťahovanie autobusového nástupišťa,“ povedala Mrázová.

Ako ďalej vysvetlila Mrázová, nároky dopravcu sú opodstatnené a potvrdzuje to aj kontrola, ktorú mesto vykonalo u dopravcu v marci tohto roka. Samospráva preverovala hospodárske výsledky stredísk, ktoré sa podieľajú na zabezpečovaní činnosti MAD, prehľad čerpaných pohonných hmôt, príjmy z činnosti, náklady na pneumatiky, pohyby na účtoch a podobne.

Autobusy mestskej hromadnej dopravy jazdia celkovo na desiatich linkách. Čo sa týka cestujúcich, tých je viac. Zatiaľ čo v roku 2013 ich bolo približne 530 000, v roku 2014 sa ich počty navýšili o 20 tisíc. „Najazdilo sa 457 989 km a prevezených bolo 546 899 cestu­júcich. Najviac cestujúcich bolo dôchodcov a žiakov,“ doplnil Mikuláš Koščo , konateľ spoločnosti DZS–M.K. Trans.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM