Krimi

Nevídaná kuriozita zo Zemplína: Marián (27) v hmotnej núdzi vlastnil počas poberania dávok 26 áut!

Marián (27), posudzovaný ako osoba v hmotnej núdzi, poberal dávku a príspevky v hmotnej núdzi. Nebolo by na tom nič zvláštne, avšak podľa polície v čase poberania týchto peňazí vlastnil celkovo až 26 áut!

Ilustračný obrázok k článku Nevídaná kuriozita zo Zemplína: Marián (27) v hmotnej núdzi vlastnil počas poberania dávok 26 áut!
Zdroj: Dnes24.sk

Polícia obvinila Mariána zo Sobraniec z prečinu podvodu. „Obvinený od začiatku februára do konca novembra 2014 ako posudzovaná osoba v hmotnej núdzi a poberajúca dávku a príspevky v hmotnej núdzi, na základe podanej žiadosti o poskytnutie sociálnej pomoci v úmysle podvodne sa obohatiť, neoznámil príslušnému ÚPSVaR skutočnosť, že od februára do júla 2014 bol držiteľom celkovo 26 motorových vozidiel,“ uviedol košický krajský policajný hovorca Alexander Szabó.

Ako informoval policajný hovorca ďalej, podľa zákona o pomoci v hmotnej núdzi mal povinnosť do 8 dní ohlásiť zmeny vo všetkých skutočnostiach rozhodujúcich na trvanie nároku na dávku a príspevky.

„Za uvedené obdobie mu boli vyplatené dávky a príspevky, následkom čoho pre Úrad práce sociálnych veci a rodiny spôsobil škodu za viac ako 1 100 eur,“ poznamenal Szabó.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM