Ľubomír Hudačko Rôzne

Nevítaní návštevníci pri rodinných domoch: Statné diviaky robia nájazdy do mesta!

Z lesa k nim prichádzaj nevítaní návštevníci! Diviaky, ktoré hľadajú potravu sú statné a spôsobujú starosti nielen ľuďom z rodinných domov, ale aj zo sídliska.

Ilustračný obrázok k článku Nevítaní návštevníci pri rodinných domoch: Statné diviaky robia nájazdy do mesta!

Nájazdy diviakov do okrajových častí mesta Vranov nad Topľou spôsobujú starosti miestnym obyvateľom. V poslednom období sú tieto zvieratá z neďalekého lesa pomerne častými návštevníkmi záhrad pri ich rodinných domoch. V pohotovosti sú však aj ľudia žijúci na sídliskách. Statné diviaky si totiž zvyknú hľadať potravu aj v tesnej blízkosti panelákov.

Na zvýšený výskyt diviačej zvery sa v poslednom čase najčastejšie sťažujú obyvatelia sídlisk 1. mája a Okulka, ako aj vlastníci rodinných domov v lokalite Vinice. Vranovská radnica sa v súvislosti s ich bezpečnosťou rozhodla konať.

„Mesto Vranov nad Topľou v spolupráci s Obvodným lesným úradom vo Vranove nad Topľou a užívateľmi poľovných revírov zorganizuje 30. júla tohto roka pri Náučnom lesníckom chodníku vo Vranove hon na diviačiu zver. Nepôjde pri tom o lov spomínanej zveri, ale o jej vyrušenie a vyhnanie z intravilánu mesta pomocou pyrotechniky, ako i ďalších technických zariadení spôsobujúcich hluk,“ uviedla hovorkyňa vranovskej radnice Eva Fedorňáková.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM