Správy Samospráva

Niektoré mestá Zemplína spúšťajú svoje mobilné aplikácie

S cieľom lepšej informovanosti verejnosti spustili mestá Humenné, Vranov nad Topľou a Medzilaborce mobilné informačné služby formou aplikácií.

Ilustračný obrázok k článku Niektoré mestá Zemplína spúšťajú svoje mobilné aplikácie
Zdroj: TASR

Samosprávy o tom informujú na svojich internetových stránkach.

„Jej cieľom je zefektívniť komunikáciu s mestským úradom, zlepšiť prísun informácií pre Humenčanov, aby hneď vedeli, čo dôležité sa v ich meste deje,“ informuje o novej službe najväčšia hornozemplínska samospráva s tým, že v aplikácii sa obyvatelia Humenného v predstihu dozvedia napríklad o odstávke teplej vody alebo prerušení elektrickej energie. Súčasťou mobilnej aplikácie pre Humenčanov je okrem priebežne uverejňovaných aktualít či pripravovaných podujatí aj „susedský bazár“, používateľ sa tiež vie dostať na internetovú stránku mesta alebo na stránku mesta na sociálnej sieti.

Náhrada za rozhlas

Samospráva mesta Vranov nad Topľou prezentuje svoju novú aplikáciu ako náhradu za mestský rozhlas.

„Aplikácia zhromažďuje všetky informácie o dianí v meste a združuje všetky doterajšie komunikačné kanály, ktoré mesto využíva v komunikácii s občanmi,“ informuje mesto. Vranovčania si tak v aplikácii nájdu webové sídlo mesta, mestskú stránku na sociálnych sieťach a online databázu videí, ako aj dôležité telefónne kontakty na mestský úrad a ďalšie inštitúcie v meste.

Majú možnosť si tiež zvoliť mestskú časť, pre ktorú chcú dostávať upozornenia. Ako vranovská samospráva uzatvára, mesto plánuje do budúcna túto aplikáciu ďalej vylepšovať a dopĺňať.

SMS

Obyvatelia mesta Medzilaborce môžu v rámci aplikácie okrem získavania informácií o aktuálnom dianí v meste či kontaktov na pracovníkov mestského úradu dostávať informácie o meste a jeho histórii formou SMS správy.

Ako vyplýva z informácií zverejnených na stránke mesta, medzilaborská aplikácia tiež umožňuje získať prehľad o kultúrno-spoločenských a športových podujatiach v celom regióne, informuje o ponukách práce, inzercii, firmách a ich službách a prináša i spravodajstvo z domova a zo sveta.

Pri moderných riešeniach ešte zostaneme. V našej fotogalérii na vás čaká inteligentná lavička na Námestí slobody v Michalovciach, ktorá slúži už dlhšie obyvateľom.

OBRAZOM: Inteligentná lavička na Námestí slobody v Michalovciach
3
Galéria
Zdroj: Mesto Michalovce

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM