Rôzne

Noc s Andersenom v Michalovciach netradične: Bacha na hordu detí v uliciach :)

Polnočná prechádzka mestom, ale aj bohatý program a spanie priamo v knižnici. Čo sa bude v meste diať?

Ilustračný obrázok k článku Noc s Andersenom v Michalovciach netradične: Bacha na hordu detí v uliciach :)
Zdroj: Dnes24.sk

Noc s Andersenom je medzinárodné podujatie zamerané na podporu čítania a propagáciu detskej literatúry. Michalovská knižnica sa doňho zapojila aj tento rok.

Polnočná prechádzka mestom

Zemplínska knižnica Gorazda Zvonického v Michalovciach sa už tradične zapojí do tejto akcie. Pre deti pripravila bohatý program. Na malých spáčov čaká rozprávková večera a mnoho iného. Je to akcia knižníc, kedy deti nocujú priamo v knižnici a je určená na podporu detského čítania. Zájdu si aj do michalovského kina na nočné predstavenie a v knižnici si pre nich pripravili aj prekvapenie. Podujatie začne podvečer zložením spáčskych sľubov a pokračovať bude polnočnou prechádzkou mestom s návratom z kina.

Prečo prespia deti v knižnici?

Koná sa pri príležitosti výročia narodenia dánskeho rozprávkara Hansa Christiana Andersena. Prebieha súčasne v mnohých knižniciach nielen na Slovensku, ale aj v Česku, Poľsku, Rakúsku, Slovinsku a Nemecku. Pre spoločnú noc vybrali aj spoločnú knižku, z ktorej prečítajú deťom jednu kapitolu. Noc s Andersenom sa každoročne organizuje v knižniciach a školách mnohých krajín. Je oslavou Medzinárodného dňa detskej knihy, ktorý sa slávi vždy 2. apríla, na výročie narodenia H. CH. Andersena. Podujatie prvý raz zorganizovala Knihovna B. B. Buchlovana v Uherskom Hradišti v roku 2000.

Môže vás zaujímať:

Slávnostné chvíle na FOTKÁCH: Michalovčania, ktorým sa dostalo najvyššej pocty!

Netradičné vítanie jari v Michalovciach: Desiatky bežcov v uliciach, FOTO

Polnočná prechádzka mestom, ale aj spanie priamo v knižnici
1
Galéria
Zdroj: ZKGZ
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM