Zuzana Ročeňová Samospráva

Nová autobusová stanica: Podľa slov projektanta to nie je čakáreň

Nespokojnosť občanov sa rozhodlo riešiť vedenie mesta na tlačovej besede. Hlavnou témou boli problémy týkajúce sa cestujúcej verejnosti a samotnej stavby, ktorá si vyslúžila od občanov kritické reakcie.

Ilustračný obrázok k článku Nová autobusová stanica: Podľa slov projektanta to nie je čakáreň
Zdroj: Dnes24.sk

Od 1. júla cestujeme v našom meste po novom, s čím nie sú mnohí cestujúci spokojní. Z Kostolného námestia sa autobusová stanica presťahovala na novovybudované nástupištia na Staničnom námestí.

Integrovaná doprava v našom meste

Podľa slov primátora Michaloviec Viliama Záhorčáka sa v našom meste buduje terminál integrovanej dopravy, ktorý je dobrou myšlienkou do budúcna a fungujú vo všetkých vyspelých mestách. „Je to miesto kde je sústredená doprava autobusová, diaľková, prímestská, mestská a železničná doprava. Keď sme posudzovali, kde by to bolo najvhodnejšie, tak jednoznačne na železničnej stanici. S tým, že sa nebude budovať ďalšia stavba, ktorá by bola rozšírením existujúceho objektu železničnej stanice. Vybudujú sa iba nástupné priestory pre mestskú, prímestskú a diaľkovú dopravu.“

„Ak si niekto myslel, že nová stanica bude nejaký nový objekt so všetkým komfortom, o tom sa ani neuvažovalo. Túto úlohu ma plniť a plní objekt železničnej stanice,“ doplnil primátor.

Nová autobuska nie je čakáreň

Projektant novej autobusovej stanice Radoslav Harbuľak zdôraznil funkčnosť stavby. „Nerobili sme výpravnú budovu. Sú to nástupiska s prístreškami. Rozdiel medzi týmito prístreškami a nástupišťami oproti Kostolnému námestiu je v tom, že Kostolné slúžilo aj ako čakáreň. Toto neslúži a nemá funkciu čakárne, čakáreň je vo výpravnej budove železničnej stanice. Plní len funkciu na nástup a výstup z autobusu. Preto je obmedzený počet lavičiek. Hlavne to chcem zdôrazniť, že to nie je čakáreň.“

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM