Ondrej Petričko Samospráva

Nová organizačná štruktúra na radnici: Zmeny prinesú zrušenie niekoľkých pracovných miest

Na ostatnom rokovaní mestského zastupiteľstva sa rozhodlo o zrušení niekoľkých pracovných miest v mestských organizáciách. Personálne zmeny vstúpia do platnosti v jeseni.

Ilustračný obrázok k článku Nová organizačná štruktúra na radnici: Zmeny prinesú zrušenie niekoľkých pracovných miest
Foto: Ondrej Petričko / Zdroj: Dnes24.sk

Primátor mesta Michalovce Viliam Záhorčák rozhodol s účinnosťou od 1. októbra tohto roka, a to po predošlom rokovaní s odborovou organizáciou zastupujúcou zamestnancov radnice, o viacerých zmenách organizačnej štruktúry a poriadku Mestského úradu. Mestské zastupiteľstvo ich v týchto dňoch zobralo na vedomie.

O prácu príde niekoľko ľudí

Na základe spomínaných zmien bude vývarovňu pre dôchodcov začlenenú pod sociálny odbor radnice prevádzkovať po novom mestská s. r. o. Služby mesta Michalovce. V tejto súvislosti dôjde k ukončeniu pracovného pomeru s dvoma zamestnancami a traja ďalší budú spadať pod nového prevádzkovateľa vývarovne.

Práčovňa pre sociálne odkázaných prejde na základe novej organizačnej štruktúry zo sociálneho odboru na Zariadenie pre seniorov (ZPS) v Michalovciach. Týmto prevodom dôjde k zníženiu počtu zamestnancov odboru o jedného pracovníka a jeho preradeniu pod spomínaný subjekt.

Pod ZPS na Hollého ulici by malo od októbra zároveň spadať organizačná jednotka sociálneho odboru s názvom Stredisko osobnej hygieny – pedikúra. Aj týmto prevodom sa zníži počet pracovníkov odboru o jedného zamestnanca.

Vytvoria jedno nové pracovné miesto

Nová organizačná štruktúra ráta zároveň s tvorbou pracovných miest. Odbor informatizácie a grantov mesta bude posilnený o jedného zamestnanca. „Vytvorením nového pracovného miesta vzniknú základne personálne predpoklady na získavanie finančných prostriedkov z Európskeho fondu regionálneho rozvoja, Európskeho sociálneho fondu a Kohézneho fondu s prepojenosťou na Národný program reforiem v rokoch 2014 až 2020," uvádza sa v stanovisku radnice.

Rozšíria sa rady mestských policajtov

K personálnym zmenám dôjde v nasledujúcich týždňoch aj na pôde Mestskej polície a to na základe jej nového organizačného poriadku, ktorý schválili v týchto dňoch mestskí poslanci. Dvaja operátori kamerového systému – občianski zamestnanci, budú uvoľnení zo svojej funkcie a na ich miesto nastúpia dvaja noví policajti. Počty zamestnancov Mestskej polície sa tým pádom meniť nebudú.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM