Rôzne

Nové rebríčky škôl: Ktoré michalovské sa umiestnili najlepšie?

Nové rebríčky základných a stredných škôl sú už na svete. Vieme, ktoré michalovské školy sa v nich umiestnili najlepšie.

Ilustračný obrázok k článku Nové rebríčky škôl: Ktoré michalovské sa umiestnili najlepšie?
Zdroj: TASR

Inštitút pre ekonomické a sociálne reformy (INEKO) zverejnil na svojom portáli skoly.ineko.sk letnú aktualizáciu rebríčkov základných (ZŠ) a stredných škôl (SŠ) na Slovensku.

„Okrem aktualizácie údajov sme rozšírili okruh zverejňovaných údajov, vďaka čomu sme mohli aj mierne vylepšiť hodnotenie výsledkov žiakov na jednotlivých školách,“ uvádza Ineko, ktorý použil pri zostavovaní údaje z posledných štyroch rokov, pričom tie novšie majú aj vyššiu váhu.

Najlepšie hodnotené školy na Slovensku

V novom vydaní rebríčkov sa najlepšie vo svojich svojich kategóriách umiestnili ZŠ na Krosnianskej 4 v Košiciach, Obchodná akadémia v Trnave a košické Gymnázium na Poštovej 9. Prečítajte si podrobnosti.

My sme však teraz zaostrili na michalovské školy. Ktorí zástupcovia z nášho mesta sa umiestnili v rebríčkoch Ineka najvyššie? Pri školách, ktoré sa umiestnili v TOP 30 v celoslovenskom rebríčku, uvádzame aj ich postavenie v tomto rebríčku. Pri ostatných uvádzame ich umiestnenie v rámci Košického kraja.

Najlepšie umiestnené michalovské školy

Najvyššie z michalovských základných škôl sa umiestnila v rebríčku Ineka ZŠ T. J. Moussona, ktorej patrí 2. miesto v celoslovenskom merítku a druhé miesto rámci Košického kraja. Za ňou sa umiestnila na deviatom mieste v rámci slovenských základných škôl ZŠ na Okružnej, ktorá figuruje aj na piatej priečke v rámci Košického kraja. Desiate miesto na Slovensku patrí ZŠ Jána Komenského, ktorá je v rámci Košického kraja na šiestom mieste.

Prejdime na stredné odborné školy a michalovských zástupcov, ktorí sa v rebríčku v rámci Košického kraja umiestnili najvyššie. 10. priečka v rebríčku patrí Obchodnej akadémii na Kapušianskej 2, 16. Strednej zdravotníckej škole a na 25. mieste sa umiestnila SOŠ obchodu a služieb.

V kategórii gymnázií sa v rebríčku v rámci Košického kraja umiestnilo najvyššie Gymnázium Pavla Horova na Masarykovej 1 a to na 9. mieste, na 13. priečke sa umiestnilo Gymnázium Ľudovíta Štúra 26.

Zdroj: Ineko.sk

Foto: ilustračné

Môže vás zaujímať:

Pochválili sa krásnymi kvetmi: Súťaž o najkrajší muškát na Šírave je ukončená

Brány po lete otvorilo aj michalovské gymnázium: Fotoreportáž z prvého dňa školy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM