Rôzne

Nové rebríčky základných a stredných škôl: Ktoré michalovské sa umiestnili najlepšie?

Inštitút INEKO aktualizoval rebríčky základných a stredných škôl na Slovensku. Pozreli sme sa na to, ktoré z michalovských škôl v nich obstáli najlepšie.

Ilustračný obrázok k článku Nové rebríčky základných a stredných škôl: Ktoré michalovské sa umiestnili najlepšie?
Zdroj: TASR

Inštitút pre ekonomické a sociálne reformy (INEKO) zverejnil na svojom portáli skoly.ineko.sk aktualizáciu rebríčkov základných a stredných škôl na Slovensku.

Ako spresnil INEKO, v rámci tejto aktualizácie boli doplnené najnovšie údaje o uplatnení absolventov stredných škôl, mimoriadnych výsledkoch žiakov, pridanej hodnote v slovenskom jazyku, výsledkoch štátnej školskej inšpekcie na školách, počtoch učiteľov a žiakov vrátane informácie o počte žiakov zo sociálne znevýhodneného prostredia a informácie, do akej miery učitelia využívajú digitálne technológie, podieli absolventov stredných škôl prijatých na štúdium na vysokých školách na území SR, finančných zdrojoch škôl v prepočte na jedného žiaka či o zapojení škôl do vzdelávacieho programu Medzinárodná cena vojvodu z Edinburghu.

Najlepšie hodnotené školy na Slovensku

Po aktualizácii rebríčkov INEKA obhájila medzi ZŠ na celoslovenskej úrovni vedúcu pozíciu Základná škola na Krosnianskej 4 v Košiciach. Medzi SOŠ taktiež nenastala zmena a prvé miesto si udržala Obchodná akadémia v Trnave. Výmena na čelnej pozícii nastala pri gymnáziách. Z druhého na prvé miesto poskočilo bratislavské Gymnázium Jura Hronca.

Najlepšie hodnotené michalovské školy

A prejdime teraz na michalovské školy. V rámci základných škôl sa v celoslovenskom rebríčku INEKA umiestnila na 5. mieste ZŠ T. J. Moussona, ktorej patrí v rámci Košického kraja 2. miesto. Na 7. priečke v rámci nášho kraja je Základná škola, Okružná 17, Michalovce, ktorej mimochodom patrí 24. miesto v rámci celoslovenského rebríčka. A v rámci Košického kraja sa nachádza ZŠ J. Švermu na 15. mieste.

Čo stredné odborné školy a michalovskí zástupcovia, ktorí sa v rámci kraja umiestnili najvyššie v hodnotení INEKA? 8. priečku v rebríčku má Súkromná hotelová akadémia Dufincova, 9. Obchodná akadémia, Kapušianska a na 11. mieste sa umiestnila Stredná zdravot.škola, Masarykova 27.

V kategórii gymnázií sa v rebríčku INEKA v rámci Košického kraja umiestnilo najvyššie Gymnázium Pavla Horova a to na 14. mieste, na 18. priečke sa umiestnilo Gymnázium Ľ. Štúra 26, Michalovce.

Upozornenie

INEKO upozorňuje, že zverejnené rebríčky škôl komplexne nehodnotia kvalitu školy, ale informujú o výsledkoch žiakov. Tieto výsledky vstupujúce do rebríčkov nezohľadňujú rozdiely medzi žiakmi jednotlivých škôl spôsobené inými faktormi, než je vzdelávací proces (napríklad rozdiely v sociálnom zázemí), nepokrývajú celý obsah vzdelávania a nemerajú ani pridanú hodnotu školy, čiže to, aké zručnosti a vedomosti škola v danom období odovzdala svojim žiakom.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Michaloviec a okolia

Nedávno sa desiatkám michalovských pedagógov ušlo pocty. Pozrite si zábery z oceňovania.

OBJEKTÍVOM z oceňovania 2019: Desiatkám michalovských pedagógov sa ušlo pocty
25
Galéria

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM