Správy Rôzne

Nové tradície v michalovskej nemocnici: Oslavovali aj najdlhšie slúžiaci lekári

V michalovskej nemocnici oslavovali Deň lekárov. Založili aj nové tradície.

Ilustračný obrázok k článku Nové tradície v michalovskej nemocnici: Oslavovali aj najdlhšie slúžiaci lekári
5
Galéria
Zdroj: Svet zdravia

V Nemocnici Svet zdravia Michalovce si tento týždeň pripomenuli Deň lekárov, ktorý sa oslavuje 30. marca. Pri tejto príležitosti nemocnica poďakovala lekárkam a lekárom za ich každodennú náročnú prácu, ocenila ich drobným darčekom a odznakom s červeným karafiátom, ktorý je symbolom tohto dňa. V michalovskej nemocnici aktuálne pôsobí 176 lekárov.

Nová tradícia

V sieti nemocníc Svet zdravia vrátanej michalovskej nemocnice taktiež započali novú tradíciu. V rámci sviatku lekárov oceňujú najdlhšie slúžiacich kolegov (40+) a tých, ktorí dosiahli za obdobie posledného roka v nemocnici svoje okrúhle pracovné jubileum.

Riaditeľ nemocnice Marián Haviernik spoločne s námestníkmi pre ocenených jubilantov pripravili darčekové tašky a ocenené dámy obdarovali aj kytičkami. Nemocnica ocenila celkovo 11 lekárov, z toho štyria oslavovali 25-ročné pracovné jubileum, jeden 40-ročné jubileum a zvyšní šiesti sa starajú v nemocnici o pacientov už viac ako 40 rokov!

Štefan Kukura

Deň lekárov si pripomínali v celej sieti nemocníc Svet zdravia a polikliník ProCare. Celkovo ocenili 123 lekárov v 27 entitách vrátane troch lekárov Pracovnej zdravotnej služby. Najviac ocenených bolo medzi lekármi pôsobiacimi v sieti vyše 40 rokov. V ProCare a Svet zdravia však pracuje aj šesť lekárov, ktorí sa starajú v nemocnici o pacientov už viac ako 50 rokov!

V sieti ProCare a Svet zdravia si pri príležitosti Dňa lekárov pripomenuli aj významné lekárske osobnosti, po ktorých sú pomenované niektoré nemocnice siete. Tento rok sa rozhodli pripomenúť si prvých troch z nich, aby ich medicínsky odkaz mohol inšpirovať aj súčasné generácie lekárov – MUDr. Andreja Leňa z humenskej nemocnice, MUDr. Štefana Kukuru z michalovskej nemocnice a MUDr. Eugena Gressnera z topoľčianskej nemocnice.

Pozrite, ako v michalovskej nemocnici oslavovali Deň lekárov
5
Galéria
Zdroj: Svet zdravia

Prečítajte si tiež

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM