Samospráva

Novinka, ktorá môže zaujať Michalovčanov: Na svete je takáto aplikácia!

Ľudia v Michalovciach by mali zbystriť pozornosť. Na svete je totiž nová mobilná aplikácia, ktorá ich môže zaujať...

Ilustračný obrázok k článku Novinka, ktorá môže zaujať Michalovčanov: Na svete je takáto aplikácia!
5
Galéria
Foto: Veronika Ondo-Cholewová / Zdroj: Dnes24.sk

Michalovská radnica priniesla informácie o zaujímavej novinke. Je ňou mobilná aplikácia s názvom Mesto vo vrecku. Ide tak o ďalší spôsob komunikácie s našim mestom.

Nový komunikačný nástroj

„Radi by sme vás informovali o možnosti využitia nového komunikačného nástroja, prostredníctvom ktorého sa môžete na mesto obracať so svojimi postrehmi, pripomienkami, resp. sťažnosťami. Okrem klasických spôsobov komunikácie či formulára Otázky, podnety na stránke mesta môžete odteraz využiť aj rýchlu, efektívnu a jednoducho využiteľnú mobilnú aplikáciu Mesto vo vrecku. Ide o mobilnú aplikáciu, ktorá je určená pre ľudí, ktorým záleží na tom, čo sa deje v ich okolí,“ uviedol michalovský magistrát.

Bezplatná

Aplikácia je bezplatná, jednoduchá na používanie a primárne slúži na nahlasovanie podnetov napr. ohľadom stavu mestskej zelene, výskytu nelegálnych skládok, znečistenia vodných tokov. Nahlasovať možno tiež závady na cestách a chodníkoch, poruchy verejného osvetlenia, výskyt túlavých zvierat a podobne.

Ako funguje?

Stiahnite si aplikáciu (dostupná bezplatne pre Android, aj pre iOS.), alebo jednoducho stačí podľa názvu Mesto vo vrecku vyhľadať ju v „obchode mobilných aplikácií“ a hneď nainštalovať.

  • Vyberte kategóriu svojho podnetu
  • Urobte snímku svojim mobilom
  • Pridajte krátky popis
  • Odošlite podnet

Aj anonymne

Podnet, ktorý prostredníctvom mobilnej aplikácie Mesto vo vrecku zašlete, bude na základe uvedených GPS údajov z miesta podnetu automaticky doručený mestu do informačného systému ESMAO, ktorý aktívne mesto používa na správu a riadenie elektronických služieb.

„Podnet sa automaticky dostane na spracovanie konkrétnej organizačnej zložke, konkrétnemu referentovi,“ informoval michalovský magistrát.

Svoje podnety môžete prostredníctvom aplikácie Mesto vo vrecku posielať aj anonymne. Ak však chcete byť o stave riešenia zaslaného podnetu informovaní, je potrebné, aby ste uviedli aj svoje kontaktné údaje.

„Aplikácia Mesto vo vrecku bude v blízkej budúcnosti rozšírená aj o ďalšie funkcie, ktoré vám umožnia byť v ešte užšom kontakte so svojim mestom,“ prezradila michalovská radnica.

Aplikáciu si môžete pozrieť v našej fotogalérii.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Michaloviec a okolia.

Toto je ona: Pre ľudí v Michalovciach vytvorili appku, ktorá ich môže zaujať
5
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM