Rôzne

NOVINKA pre turistov: Cestovať okolo Domaše sa už dá aj ekologicky

Elektrický bicykel či motorku je možné si zapožičať v dvanástich staniciach a vrátiť do nabíjačky v inej lokalite bez dodatočných poplatkov.

Ilustračný obrázok k článku NOVINKA pre turistov: Cestovať okolo Domaše sa už dá aj ekologicky
Zdroj: facebook.com/ Peter Bročka

Cestovať okolo vodnej nádrže Domaša sa dá už aj ekologicky. V piatok 13. augusta tu spustili do prevádzky spolu 24 elektrobicyklov a elektroskútrov.

Sieť nabíjacích staníc sa má do dvoch týždňov rozšíriť tak, aby sa zdieľané dopravné prostriedky dali nabiť v ktorejkoľvek rekreačnej oblasti, potvrdil pre TASR starosta obce Kvakovce Radovan Kapraľ.

Čo si sľubujú

„Obce Bžany, Kvakovce, Malá Domaša, Slovenská Kajňa, Nová Kelča, Holčíkovce, Turany nad Ondavou aj prevádzkovatelia turistickej infraštruktúry si od projektu sľubujú oživenie obmedzeného či neexistujúceho verejného dopravného prepojenia jednotlivých rekreačných oblastí pri priehrade,“ uviedol s tým, že elektrický bicykel či motorku je možné si zapožičať v dvanástich staniciach a vrátiť do nabíjačky v inej lokalite bez dodatočných poplatkov a nutnosti vrátiť sa na rovnaké miesto.

Ponúkame aj ďalšie aktuality zo Slovenska:

Nabíjacie stanice sú vybudované v strediskách Tíšava, Dobrá, Eva, Maják, Nová Kelča, Krym, Penzión Goral.

Potrebné doklady

Do dvoch týždňov majú pribudnúť aj v stredisku Valkov a v obciach Malá Domaša a Slovenská Kajňa.

Pre zapožičanie jedného z 12 e-skútrov či 12 e-bicyklov je potrebné si stiahnuť aplikáciu, zaregistrovať sa, online zaplatiť depozit a minimálny kredit jedno euro. Pri e-motorke je potrebné navyše nahrať do aplikácie foto občianskeho a vodičského preukazu. Voľné vozidlá a nabíjacie stanice sú vždy viditeľné na mape v telefóne.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie nové správ z východu:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM