Veronika Ondo-Cholewová Rôzne

Novinka pri michalovskom zimnom štadióne: Vysadili tam javorovú alej, FOTO

Pri michalovskom zimnom štadióne sa uskutočnil slávnostný ceremoniál výsadby pamätných javorov. Pozrite sa na to cez objektív.

Ilustračný obrázok k článku Novinka pri michalovskom zimnom štadióne: Vysadili tam javorovú alej, FOTO
8
Galéria
Zdroj: Mesto Michalovce

V metropole Zemplína pribudlo viac zelene. Pri michalovskom zimnom štadióne môžete totiž vidieť novú javorovú alej.

Výsadba javorov

Pred hokejovým zápasom HK Dukla Ingema Michalovce s HC Slovan Bratislava pribudla pri zimnom štadióne novinka. Vysadili tam niekoľko javorov. Výsadba súvisela aj s tým, že pred 45 rokmi bol založený michalovský hokejový klub.

HK Dukla Ingema Michalovce a mesto Michalovce pripravili pre partnerov a všetkých, ktorí im dopomohli dostať sa do vytúženej extraligy slávnostný ceremoniál výsadby pamätných javorov.

Prečo javory?

Zaujímalo nás, prečo vysadili práve javory. Ako iste viete, Kanada si javorový list zvolila za národný symbol a je vyobrazený na kanadskej vlajke. Toto spojenie s Kanadou a novou výsadbou javorov v Michalovciach nie je vôbec náhodné.

"Javor je symbolom Kanady, ktorá hrá hokej na najvyššej úrovni a naši hokejisti by sa k tejto úrovni chceli priblížiť a na druhej strane, chceme týmto aktom spraviť okolie okolo zimného štadióna viac zeleným a viac ekologickým.“ vysvetlil Martin Burinský, prezident HK Dukla Ingema Michalovce.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Michaloviec a okolia.

Už ste si to pri michalovskom zimáku všimli? Pribudli tam pamätné javory
8
Galéria
Zdroj: Mesto Michalovce
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM